Dit zou ik anders doen bij een volgende bevalling

volgende bevallingWat zou ik bij een volgende bevalling anders willen doen dan? Bij en na de bevalling van Aukje gingen er een paar dingen heel anders dan ik van tevoren had bedacht. Nu ben ik helemaal niet zwanger van een tweede, maar toch bedacht ik me wat dingen die ik bij een eventuele volgende bevalling anders zou doen. Kijk je mee?

Ik benoemde het net al even, maar voor de duidelijkheid ik ben niet zwanger. Wel heb ik na mijn zwangerschap en bevalling van Aukje wat dingen bedacht die ik bij een eventuele volgende zwangerschap anders zou willen doen. Dus stel dat ik zwanger zou zijn, dan zou ik deze dingen anders willen doen…

  • Bij de bevalling van Aukje belden we onze ouders toen Aukje al geboren was. Aukje was om 6.47 uur geboren en we waren pas rond 10 uur thuis. Toen pas konden onze ouders komen (wat mijn moeder trouwens ook véél te laat vond hihi). Bij een volgende bevalling zou ik mijn moeder waarschijnlijk al  bellen bij de eerste wee, om op Aukje te passen. Ik weet nog niet of ik wil dat ze Aukje meeneemt, of dat ik wil dat ze thuis blijven. Aangezien ik niet zwanger ben hoef ik daar ook nog niet over na te denken hihi.
  • Toen Aukje geboren was trok ik me heel erg terug en was ik niet zo gastvrij. Ik wilde het liefste alleen met Maikel en Aukje zijn. Dat wil ik zeker anders doen! Normaal ben ik juist van het motto “hoe meer zielen hoe meer vreugd”, dus ik schaam me ook een beetje voor mezelf toen. Misschien wil ik na een volgende bevalling wel een kraamborrel houden, om zo de kraambezoeken wat te beperken. Toch wil je bepaalde mensen al wel eerder op kraamvisite lijkt me.
  • Ik ging met Aukje niet zo heel veel naar buiten in het begin. Waarom niet? Omdat Aukje niet sliep in de kinderwagen. Bij een volgend kindje wil ik meer gaan wandelen, of met de kinderwagen of met de draagdoek. Die draagdoek kocht ik bij Aukje ook echt veel te laat. Achteraf had ik die veel eerder moeten kopen en dan was ik waarschijnlijk ook meer de deur uit gegaan.
  • Bij Aukje was ik zóóóó voorzichtig! En volgens mij gaat het vanzelf en ben je dat bij een volgend kindje automatisch al wat minder. Voorzichtig zijn is natuurlijk goed, maar het hoeft ook weer niet teveel te zijn…

Hebben jullie ook dingen die jullie bij een (eventuele) volgende zwangerschap anders zouden willen doen?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.