Updat Emmi 10 maanden

baby 10 maandenJe knippert met je ogen en je newborn baby is ineens 10 maanden. 10 MAANDEN! Dat betekent dat de voorbereidingen voor haar cakesmash al in volle gang zijn (jaja, ik ga zo’n heerlijk foute fotoshoot doen) en dat haar verjaardag al in de agenda staat. En op de vraag hoe het nu met Emmi gaat kan ik volmondig “goed!” antwoorden. Ons moppie doet het namelijk super goed!

Voeding 

Een klein vuilnisbakje haha, dat is Emmi. Ze eet zo’n beetje alles, echt zo fijn. Qua schema is er niks veranderd ten opzichte van de vorige update :
07.00 uur: flesje melk (vanaf deze week voortaan Nutrilon 3)
09.00 uur: fruit in stukjes
12.00 uur: boterham met smeerkaas, smeerworst, jam of stroop
13.00 uur: flesje melk
16.00 uur: babykoekje of fruit
17.30 uur: avondeten, steeds vaker gewoon met de pot mee
19.00 uur: flesje melk met granen er doorheen

Slapen

Jaaaaa eindelijk is er een ritme zichtbaar, jeej! Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat toch? 😉 Emmi wordt meestal rond 07.00 uur wakker. De laatste twee weken is het wat eerder, maar nu alweer twee ochtenden gewoon deze tijd en dat is toch wel fijn. Meestal gaat ze dan rond 09.30 uur weer naar bed voor ongeveer anderhalf uur. Tegen 14.30 uur slaapt ze nog ongeveer een uurtje. Geen hele lange slaapjes dus, maar als je weet waar we vandaan komen (halve uurtjes) is dit al een enorme verbetering! En tussen 19.00 en 19.30 uur gaat ze weer naar bed om, in principe, door te slapen tot de volgende ochtend. De afgelopen twee weken werd er flink gespookt ’s nachts, maar ik geef de schuld even aan haar snotneus/sprongetje en hoop dat het nu weer over is. Verder is het naar bed brengen nog nooit zo makkelijk geweest. Slaapzak aan, speentje in, ik leg haar op haar buik, dek haar toe en ze gaat slapen. Geen gemopper en geen tranen, zo fijn! Ook dit is wel eens anders geweest.baby 10 maandenGroei en ontwikkeling

Emmi weegt ongeveer 10 kilo (!!!), draagt maat 80 van kleding en maat 4 van luier. Ze is een ontzettend vrolijke baby die het allermeest geniet van aandacht van haar grote zus. Ze is nieuwsgierig en wil alles zien en meemaken. Ik hoef haar echt geen fles te geven in een druk restaurant, want dan heeft ze geen tijd om te drinken. Emmi heeft nog steeds maar twee tandjes, maar kan wel al goed stukjes eten. Drinken uit een tuitbeker of gewone beker is nog moeilijk, daar begrijpt ze niks van en zodra ze drinken binnen krijgt laat ze het zo weer uit haar mond lopen. Sinds een week tijgert ze, dus eindelijk is ze wat mobieler. Emmi kan zelf gaan zitten en trekt zich ook af en toe op en als ik haar handjes vast heb kan ze zelfs al wat stapjes zetten. Ze staat al best stevig op haar benen. Het lijkt erop dat ze echt al reageert op haar naam en ook hoor ik steeds vaker “papa en mama”. Ook al weet ik best dat dat nog niet naar ons bedoeld is, het is toch leuk om te horen. Verder heeft ze ontdekt dat ze nee kan schudden, begint ze door te krijgen wat wel en niet mag en kan heel ondeugend kijken als ze richting de stopcontacten kruipt. Emmi is dol op kusjes geven, te (schattig) en ze kan nu zelfs kusjes geven als we erom vragen. Gelukkig krijgen we ook heel vaak kusjes en knuffels vanuit haar zelf, ik vind dat echt zo lief.

Zoals ik dus al zei, het gaat ontzettend goed met Emmi. Ze groeit goed, slaapt goed, eet goed en kan ook steeds beter zelf spelen. En foto’s maken is voortaan wel een uitdaging, want ze blijft niet meer stil in beeld zitten haha. Dat wordt nog wat bij de cakesmash…

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.