Het leed dat een groot huis heet…

babyfoon met groot bereikEen groot huis, veel mensen dromen er alleen maar van. Maar ik kan je vertellen, er zitten vooral ook veel nadelen aan hoor. Los van het enorme poetswerk (zucht), hoor je ook gewoon je kind niet overal…

Zoals je misschien wel weet zit ons huis vast aan ons bedrijf. Allemaal leuk en aardig, maar daardoor is de oppervlakte van ons “huis” ook meteen ontzettend groot. Normaal gesproken zou dat natuurlijk niet zo’n probleem zijn, maar wel als je met de babyfoon geen bereik hebt op bepaalde plaatsen. Niet echt handig. En omdat er dus weer een kleintje op komst is, vond ik het geen overbodige luxe om eens op zoek te gaan naar een babyfoon die wel een groot bereik had. En ik kan alvast verklappen, dat viel niet mee…

Toen ik zwanger was van Aukje hebben we er bewust voor gekozen om een babyfoon te kopen met camera. Als we op de Hoeve zijn en we horen iets, dan hoeven we alleen maar even op de camera te kijken wat er aan de hand is, in plaats van helemaal naar de andere kant van het huis te lopen. Ideaal zou je zeggen, behalve dan dat beeldbabyfoons gewoon geen groot bereik hebben. De afgelopen drie jaar hebben we dus regelmatig met een piepende babyfoon gezeten, omdat het bereik weer eens wegviel, zucht.

Nu er weer een kleintje op komst is vind ik het toch wel belangrijk dat we een beter bereik hebben met de babyfoon, dus ik ging op onderzoek uit. Wifi is voor mij geen optie, dat vind ik niet betrouwbaar en veilig genoeg. Een beeldbabyfoon met groot bereik is er helaas ook nog niet, dus na lang speuren is ook die optie afgevallen. Nadat ik nog verder ging zoeken kwam ik erachter dat ook de meeste geluid babyfoons een binnen bereik hebben van rond de 50 meter. Helaas is dat dus niet genoeg. Totdat ik ineens een babyfoon tegenkwam met een enorm bereik, (buiten) tot wel 3 kilometer!

Nu heb ik de babyfoon natuurlijk meteen besteld en als het goed is komt hij vandaag binnen. Straks maar meteen even testen of hij dus ook echt een groot bereik heeft! Er kunnen meerdere units op worden aangesloten, dus als straks de baby er is dan kan er op elke kamer een unit staan en horen we, ook als we op de Hoeve zijn, dus hopelijk gewoon onze kindjes. En de beeldbabyfoon die we al hebben? Die verhuist naar de babykamer en gebruiken we dan gewoon lekker thuis.

P.S. Vanmiddag komen er nog twee artikelen online!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.