Wat niemand je vertelt over zwanger zijn…

21 weken zwangerNee en dan bedoel ik niet de standaard dingen die je eigenlijk best wel weet, maar echt de dingen die niemand, maar dan ook niemand je vertelt over zwanger zijn… 

 • Dat je door de hormonen ineens veel meer haargroei krijgt. Dan wordt je buik al enorm en komen er ook ineens allemaal haartjes op, halloooo? Waar is dat voor nodig? Heb ik een paar jaar geleden zorgvuldig mijn bikinilijn laten laseren, komt er nu ineens weer vanalles om de hoek (om de broek 😉 ) gepiept. Ja maar dat hadden we niet afgesproken!
 • Dat je op een gegeven moment de omvang van je buik vergeet en dat nog wel eens voor hilarische situaties kan zorgen. Ik denk aan die keer dat ik achter de bar wat te drinken wilde pakken en alle colaglazen omstootte met mijn buik, of dat ik dacht dat ik wel ergens tussendoor paste en uiteindelijk heel gênant met mijn buik tegen de billen van mijn voorganger aan stootte… Oeps…
 • Dat je toch echt ineens scheetjes moet laten en je daar niet eens iets tegen kan doen. “Uhm nee hoor schat, dat was de hond…”
 • Dat je libido óf enorm stijgt (hai schatje…) óf just enorm daalt (ja hallo, de klus is toch al geklaard!) Iets er tussenin is er niet… 😉
 • Dat je ineens ruikt of iemand ’s ochtends onder de douche is geweest of niet. En het zal je verbazen hoe vaak je liever even een andere kant op ruikt kijkt.
 • Jeuk jeuk jeuk! Vooral als je in de winter zwanger bent. Je buik groeit en daardoor gaat je huid trekken. En dan kan je smeren wat je wilt, maar dat jeukt (welkom striae…).
 • Inlegkruisjes zijn you’re best friend! Want als je moet dan moet je, en kan je het echt niet ophouden hoor (been there, done that…). Om nog maar te zwijgen over springen, niezen en lachen…
 • Dat je borsten gaan groeien wist je vast wel, maar waarom moeten die tepels ook meegroeien? Dat ziet er dus echt niet uit!
 • Dat uit eten gaan ineens een straf is in plaats van iets leuks. Want alle lekkere dingen mag je niet hebben (en je tafelgenoten wel en die hebben er natuurlijk geen erg in dat het ontzettend asociaal is om voor jouw neus carpaccio, sushi en rood vlees te eten).
 • Dat naar de wc gaan ineens een stuk moeilijker kan gaan dan je gewend bent. En dan heb je ook nog eens kans op van die fijne aambeien (niet te verwarren met aardbeien, die zijn namelijk wel altijd welkom!)
 • Dat je van je moeder niet eens meer alleen in bad mag, want je zou wel eens uit kunnen glijden… (sorry mam 😉 )

Heb jij nog een leuke aanvulling voor dit rijtje?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.