Hoe vermaak je je tijdens je zwangerschapsverlof? *

babynamen

De een vindt het heerlijk om lang vrij te zijn, maar de ander is juist bang voor verveling tijdens de zwangerschapsverlof. Gelukkig is er genoeg te doen, als je maar een beetje je creativiteit gebruikt. Doe het natuurlijk wel een beetje rustig aan: het is ook de bedoeling om rust te nemen, vlak voor de geboorte van je kindje. Wat kun je doen ter vermaak? Dit zijn onze tips...

Babynaam bedenken

Heb je de babynaam al helemaal bedacht en vastgesteld? Hier heb je tijdens je verlof nog net wat meer tijd voor, mocht je er nog niet uit zijn. Welk type naam je kiest, is natuurlijk afhankelijk van het geslacht van je kindje en je wensen. Krijg je een jongetje? Doe inspiratie op voor leuke jongensnamen, door een kijkje te nemen in een uitgebreide namenlijst. Vaak raak je geïnspireerd terwijl je naar namen kijkt. Of je nu een naam uit een lijstje kiest of ineens zelf op een idee komt, dat kan natuurlijk allebei. Ook voor meisjes namen is er een heleboel inspiratie te vinden – als je er maar actief naar op zoek gaat. Let ook om je heen op of je namen tegenkomt, in een serie die je kijkt of gewoon op straat bijvoorbeeld!

Babykamer inrichten

Natuurlijk wil je de babykamer tot in de puntjes verzorgen, al voordat je kindje is geboren. Neem hier tijdens je verlof de tijd voor. Het kan zo zijn dat je al bent begonnen aan de kamerinrichting: dan zet je nog de puntjes op de i. Als je kindje er eenmaal is, heb je wel genoeg andere dingen aan je hoofd. Dan is het heel fijn als het kamertje al helemaal naar wens is.

Bewegen

Het is goed om genoeg te bewegen tijdens de zwangerschap. Nu hoef je geen intense workouts meer te doen, zeker niet tijdens het laatste trimester. Maar rustige beweging is wel aan te raden, zolang dit nog gaat. Doe bijvoorbeeld aan zwangerschapsgymnastiek of zwangerschapszwemmen: deze vorm van beweging is zelfs speciaal bedoeld voor de periode dat je zwanger bent.

Afspreken met je naasten

Nu is er nog lekker veel tijd voor: afspreken met je naasten. Zorg dat je nog snel al je vriendinnen, familieleden of collega’s ziet en spreekt, voordat je straks veel tijd met je kindje doorbrengt. Natuurlijk kan iedereen op kraamvisite komen, maar dit is vaak een vrij vluchtig bezoek waarbij er niet zoveel ruimte is voor een diepgaand of lang gesprek. Voor de bevalling kan dit nog wel: het is leuk om hier tijd voor vrij te maken.

Hobby uitoefenen

Tot slot: neem lekker de tijd om je hobby uit te oefenen. Zeker als het een rustige hobby is, raden we dit aan. Ga lezen, tekenen, schilderen of knutselen, om maar wat voorbeelden te noemen. En rustig op de bank liggen terwijl je series kijkt, is eigenlijk ook gewoon een hobby te noemen. Misschien vind je het een mooi idee om iets te maken voor je kindje, zoals een knuffel of een kledingstuk. Hier kun je perfect mee aan de slag gaan tijdens je verlof. Ga er gerust urenlang voor zitten als je dat leuk vindt. Zo heb je ook nog eens iets om trots op te zijn, als je baby er eenmaal is.

Hoewel het belangrijk is dat je goed uitrust tijdens je zwangerschapsverlof, is er gelukkig ook genoeg leuks te doen. En voordat je het weet, is je kindje er!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.