Raar met je haar – 12 Inspiratie tips

raar met je haar

Het is bijna carnaval! En dat betekent op veel scholen ook een heleboel andere leuke thema’s in de week voorafgaand aan carnaval. Zo hebben veel scholen wel een keer het thema “Raar met je haar” dus daarom zet ik alvast een paar leuke en makkelijke tips op een rijtje…

Binnenkort mag onze dochter naar school in het thema “raar met je haar”. Nou heb ik natuurlijk zelf al wel het één en ander bedacht, maar ik deed ook alvast wat inspiratie op Pinterest op die ik graag met je deel. Wie weet heb jij er ook wel iets aan!

Maak een simpele donut knot bovenop het hoofd. Knip een kartonnen bordje open en vouw deze onder de donut. Zo lijkt het net alsof je een bordje met een eetbare donut op je hoofd hebt.

Maak weer een donut bovenop het hoofd. Plak daar twee wiebeloogjes op en laat acht vlechten onder de donut uit komen. Zo heb je een octopus op je hoofd.

Maak twee knotjes, rechts en links. Knip twee cupcake vormpjes open en vouw deze om de knotjes heen zodat het lijkt alsof er twee cupcakes op het hoofd liggen. Je kan de knotjes eventueel in een leuke kleur spuiten en het afmaken met een pompon (kersje) er bovenop (zie uitgelichte foto).

Kam de haren omhoog en verdeel het in twee plukken. Zet dan een leeg waterflesje op het hoofd en vouw vervolgens de haren daar omheen. Bind het met een elastiekje vast en spuit alles groen. Zo heb je een kerstboom op je hoofd. Deze kan je nog versieren met lampjes, slingers en een piek als je wilt.

Maak een eenhoorn van je kapsel. Dit doe je door voorop het hoofd een hoorn te maken van een potlood met daar omheen een flinke pluk haar gewikkeld. De rest van het haar toupeer je flink en kan je in een staart vastzetten als je wilt. Natuurlijk maak je het af met vrolijke kleurtjes.

Maak in een leeg cola flesje een gat. Zet eventueel dit cola flesje vast op een haarband. Zet de haarband op het hoofd en trek alle haren door het gat in de fles en door de flesopening weer naar buiten. Nu is het net alsof je haar de cola is die uit de fles komt.

Speciaal voor jongens, plak je hele haar vol wiebeloogjes.

Doe allemaal nep spinnenwebben in je haar en hang daar nepspinnen of eventueel Spiderman tussen.

Dan kan je natuurlijk ook allerlei gekke dingen in het haar stoppen, denk aan keukengerei, barbies, lego, ballonnen, pijpenragers, paaseieren, sokken, krulspelden, rietjes, lintjes, wasknijpers, bloemen en ga zo maar door. Je kan je helemaal uitleven met gekleurde haarspray en glitters of zet het haar alle kanten uit met ijzerdraad.

raar met je haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.