Mijn haat – liefdeverhouding met carnaval

carnaval giraffe

Het is bijna carnaval! Je hebt mensen die er al weken naar uit kijken, mensen die er een vreselijke hekel aan hebben en je hebt mensen zoals ik. Die er een beetje tussenin hangen…

Werken met carnaval

Jaren geleden vond ik carnaval geweldig. Ik werkte in zo’n beetje het drukste café van Eindhoven en werkte vijf onwijs lange dagen. Ik sliep nauwelijks, at nauwelijks, werkte mezelf drie keer in de rondte maar wat was het een feestje! Elk jaar weer. Waar anderen genoten van het feesten genoot ik van het werken tijdens het feesten, want een van de vele voordelen van werken tijdens carnaval is dat je wel tussen de gezelligheid staat, maar je achter de bar toch je eigen ruimte hebt en er niemand op je tenen springt of aan je kont zit. Ideaal!

carnaval

Carnaval in Duitsland

Toen volgden er een paar carnavalsjaren waarin ik niet meer achter de bar werkte. Ik deed vrolijk mee, vierde zelfs carnaval in Duitsland en vond het echt wel leuk hoor. Maar een echte die hard carnaval-vierder was ik niet.

Prins carnaval

Toen kwam er een jaar dat Maikel prins carnaval werd. Dat was helemaal andere koek. Voor iemand die dat hele carnavalsgebeuren niet kende was het een wereld apart, zo’n carnavalsvereniging. Ik ging ineens weer alle dagen carnaval vieren, maar dat was totaal niet te vergelijken met de carnaval zoals ik die kende. Even wennen dus, maar ook erg leuk om een keer te hebben meegemaakt.

carnavalsland

Kindercarnaval

En inmiddels zijn we in een hele andere fase aanbeland. Kindercarnaval. Niet alleen mezelf maar ook nog twee mini’s optutten en schminken. Hossen tussen de kindjes, confetti en serpentines. Samen naar de optocht kijken, kindercola drinken en chips eten. En gewoon nuchter naar huis haha.

Carnaval is leuk!

Carnaval is leuk, toch? Ik heb inmiddels al een aantal jaar geen carnaval meer gevierd, maar ik betrap mezelf erop dat ik er dit keer stiekem wel zin in heb. Lekker verkleden, tutten, schminken, dansen, zingen, springen, een hapje en een drankje en hossend naar huis, gezellig!

carnaval

Of niet?

Maar er is ook echt een kant aan carnaval die ik minder leuk vind. Prima dat mensen zichzelf volgieten, maar dat iedereen dan zomaar ineens vreemd lijkt te gaan, of dat mensen ineens denken dat ze zomaar aan je mogen zitten, dat vind ik echt zo irritant. Dus kunnen we voortaan afspreken dat we hiermee ophouden? Dan word ik vast weer een die hard carnaval-vierder die alle dagen op pad gaat. Maar dan wel met kinderen tegenwoordig 😉

Hou jij van carnaval of niet?

carnaval
carnaval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.