Het kraamcadeau waar iedere kraamvrouw blij van wordt

Kraamvisite

Ik ga vandaag gewoon weer een oproep doen, want als babyshowers, sweet sixteen party’s en high tea’s uit het buitenland over kunnen waaien naar Nederland, dan kunnen we dit gebruik vast ook in gaan voeren…

Gisteren ging ik op kraamvisite. Als kraamcadeau nam ik een pakket mee met daarin een aantal cadeautjes mee die ik op de negenmaandenbeurs had gekregen maar ik vergat het belangrijkste, een pot erwtensoep! Een paar dagen eerder had ik namelijk bedacht dat ik wat te eten mee zou nemen, zodat de kersverse ouders weer een avond minder zouden hoeven koken in de, toch al drukke, kraamperiode. Maar toen het gisteren dan zover was, vergat ik de erwtensoep!

Eerst vond ik het vooral heel dom van mezelf, maar bedacht toen dat het nog helemaal niet zo gebruikelijk is om eten mee te nemen als je op kraamvisite gaat. Er zijn wel mensen die dat al doen, maar het gebeurt nog niet heel veel terwijl het in andere landen echt heel normaal is dat bezoek iets te eten meeneemt. Kunnen we dat dan hier in Nederland ook niet invoeren? Ik weet zeker dat iedere kraamvrouw daar erg blij van wordt.

Toen onze meiden net waren geboren, kookte Maikel in het begin. Zo rende ik al een keer naar het toilet in mijn kraamweek omdat Maikel per ongeluk iets teveel kruiden in gooide (en dat merkten we die nacht ook aan Aukje, oeps!) maar aten we ook vooral veel snelle en makkelijke maaltijden omdat we er beiden gewoon niet aan toe kwamen om uitgebreid te koken. Hoe fijn is het dan als je bezoek een lekkere en gezonde maaltijd meeneemt? Dat je tijdens die eerste dagen en weken waarin je al blij bent dat je überhaupt kunt douchen, je niet ook nog eens de keukenprinses uit hoeft te hangen. Want daar heb je al helemaal geen tijd voor!

Dus, bij deze weer een oproep aan iedereen. Als we onszelf nou allemaal eens aanwennen dat we een lekkere verse, gezonde, zelfgemaakte pan eten meenemen als we op kraamvisite gaan, dan wordt dit vanzelf een gewoonte. En ik denk dat dit dan eindelijk eens een overgewaaide trend is waar iedereen wel echt blij van wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.