“En, slaapt ze al door?”

“En, slaapt ze al door?” Als een boer met kiespijn zeg ik lachend dat ze pas twee weken oud is. Natuurlijk slaapt ze nog niet door! Maar om de een of andere reden blijft deze vraag maar terug komen…
Het is meestal de eerste vraag die mensen stellen als ze op kraamvisite zijn, of ze al doorslaapt. Zelfs in de eerste week werd me die vraag al gesteld. Maar ook in de supermarkt of ergens anders blijft deze vraag terugkomen. Blijkbaar is het nogal een ding ofzo, waarom wil iedereen dit zo graag weten?

Toen Emmi zes weken oud was, sliep ze een nachtje door. Helemaal blij was ik. Ik maakte een heuse mijlpaal foto en plaatste die enthousiast op Facebook. Helaas was het van korte duur, die nachten daarna was ik gewoon weer aan het voeden. Gelukkig geen drie keer per nacht, maar toch. Een gebroken nacht is een gebroken nacht.

Nou hebben we vanaf het begin af aan eigenlijk niks te klagen gehad over de nachten hoor. Waar ik bij Aukje toentertijd wel eens midden in de nacht, huilend op de grond heb gezeten uit onmacht, hebben we dit keer (nog) geen enkele horrornacht gehad. Emmi maakt het ons overdag niet makkelijk, maar ’s nachts laat ze ons slapen. Ze heeft altijd hooguit één à twee keer per nacht om een voeding gevraagd. En de laatste weken zaten er ook echt wel een aantal doorslaapnachten bij, alleen worden die steeds afgewisseld met heel veel niet-doorslaapnachten 😉 .

Het gekke is dat ze soms de hele avond door wil drinken en dan toch ’s nachts nog om een voeding vraagt, maar ook regelmatig andersom. Drinkt ze de laatste voeding om 21.00 uur en dan horen we haar niet meer tot de ochtend. Zo vreemd! Er is echt geen peil op te trekken. Een paar weken geleden leek het er echt op dat ze voortaan altijd door zou slapen (nou ja altijd, je snapt wat ik bedoel) maar het lijkt erop dat het sinds haar laatste inentingen weer is terug gedraaid. Jammer! Zou ze dan na haar volgende inentingen komende week juist wel weer gaan doorslapen haha? Geintje natuurlijk, want stiekem hoop ik gewoon dat ze vannacht weer lekker doorslaapt.

Dus nee, ze slaapt nog niet door. En totdat ze wel doorslaapt blijft ze nog lekker bij ons op de kamer, in haar co-sleeper. Gezellig!

Na hoeveel weken sliep(en) jouw kindje(s) door?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.