Het leed dat een tweede kindje heet…

tweede kindjeHoi! Emmi hier. Mama is even Aukje in bed aan het leggen, dus ik grijp mijn kans om eens even te vertellen hoe zwaar ik het wel niet heb. Want volgens mij wordt dat zwaar onderschat door “die ouders van tegenwoordig”…

Het begon namelijk al voordat ik geboren was. Want tegen mijn grote zus werden hele verhalen verteld. Maar tegen mij, ho maar. En steeds als ik dacht dat mama het eindelijk tegen mij had, bleek dat ze het toch weer tegen Aukje had. En met een beetje geluk hoorde ik zo af en toe een slaapliedje. Maar nu is dat ding nergens meer te bekennen. Is vast door mijn grote zus ingepikt.

En toen werd ik geboren. Natuurlijk kwam mijn grote zus als eerste kijken. Ik dacht nog, wat een lief en rustig meisje! Maar de dagen erna was ze ineens niet meer zo rustig. Ze zegt wel steeds dat ze me wil knuffelen, maar vervolgens krijg ik steeds een vinger in mijn oog, een elleboog tegen mijn hoofd of een voet in mijn buik. Nou, de knuffels van mama voelen toch wel anders hoor. 

Toen kwamen er steeds mensen op visite om naar mij te kijken. Bij Aukje wilde mama haar nooit aan de visite geven en ik werd steeds maar in de handen van een vreemde gedrukt. Kon mama even koffie zetten en beschuitjes maken, jaja. Nou ik heb ze een poepie laten ruiken hoor. Ik begon gewoon heel vaak te huilen dan, lekker puh.

En mijn cadeautjes? Werden door Aukje uitgepakt en vervolgens ingepikt. Want wie wordt er elke avond voorgelezen uit mijn voorleesboek? Juist, Aukje. En ik mag er dan wel bij zijn, maar de plaatjes krijg ik nooit te zien hoor.

En als ik overdag lekker tegen mama aan hang, zo fijn dat ik bijna in slaap val, nou dan komt Aukje er weer aan hoor. Ze wil dan ook knuffelen en dan ben ik weer klaarwakker. En ondertussen zegt Aukje steeds “ik hou zo van Emmi” maar terwijl ze dat zegt plet ze me bijna.

En dan tot slot mag ik nooit aan Aukjes speelgoed komen, maar zij ligt wel altijd in mijn co-sleeper, in mijn box, wil op mijn Doomoo seat zitten en legt haar pop in mijn Tripp Trapp Newborn Set. Het is gewoon niet eerlijk. 

Dus jullie zeggen wel dat baby’s het zo makkelijk hebben, nou mooi niet dus. En zeker niet als je al oudere broers of zussen hebt. Dan heb je het gewoon heel erg zwaar!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.