Waarom ik stop met kolven…

“Mama mag ik op het knopje drukken?” Aukje vindt het geweldig, dat kolfapparaat. En ik vond dat in het begin ook, omdat ik de vorige keer nog een handkolf had. Maar inmiddels ben ik er wel klaar mee…

Ik begin maar meteen met mijn respect uit te spreken naar vrouwen die elke voeding kolven. Echt, respect! Ik zou het niet kunnen en niet willen. Ik vond het al teveel moeite om een voorraad op te bouwen. Er staan welgeteld twee voedingen in de vriezer en sinds gisteren is mijn koelkast leeg. Mijn kolfavontuur is ten einde, ik vind kolven namelijk echt vreselijk. Ik zal proberen uit te leggen waarom.

Op zich ging het kolven mij prima af, alleen kreeg ik tijdens één kolfsessie meestal niet een volledige voeding gekolfd. Dat betekent dus dat ik diezelfde dag nog ten minste één keer moest kolven om er een volledige voeding van te maken. Op zich is dat natuurlijk niet zo erg, maar aangezien Emmi constant vastgehouden wil worden is dat dus niet echt ideaal. Of ik hield haar vast en kon met veel moeite één borst kolven, of ik legde haar naast me neer en kon wel twee borsten kolven maar werd dan al snel afgeleid door het gehuil naast me. Beiden niet echt fijn.

Een voorraadje opbouwen door na elke voeding nog te kolven lukte dus ook niet echt, want als je baby constant op de achtergrond ligt te mopperen, dan word je daar dus echt niet vrolijk van en dan zit je ook niet op je gemak te kolven. En dan komt er ook nog bij dat Emmi uit de fles soms een stuk minder goed drinkt dan uit de borst en dat ik dus regelmatig mijn melk, waar ik zoveel moeite voor had gedaan, door de gootsteen weg kon spoelen. Nou ik kan je vertellen dat je daar dus niet blij van wordt. 

Niet meer kolven dus. Dat houdt in dat ik ga starten met flesvoeding, want Emmi moet wel regelmatig uit de fles blijven drinken anders kan ze dat verleren. Aangezien ik sinds vorige week weet dat Emmi in principe geen koemelkallergie heeft, heb ik voor het eerst in mijn leven in de supermarkt een pak flesvoeding gekocht. Ik begin met één voeding per dag en zo bouwen we heel langzaam, op ons eigen tempo af. Lekker rustig aan, want op dit moment moet ik er nog niet aan denken om te stoppen met de borstvoeding.

Heb jij gekolfd en wat vond jij ervan?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.