Hoera! Aukjes wereld bestaat 2 jaar!

Precies twee jaar geleden kwam het eerste artikel online op Aukjeswereld.nl. Inmiddels ben ik twee jaar verder en in die twee jaar is er behoorlijk wat veranderd. Ik geef je vandaag een kijkje achter de schermen en in de cijfertjes van Aukjeswereld…

Het leed dat tandenpoetsen heet. Mijn allereerste artikel hier op mijn eigen domeinnaam. Als ik het nu teruglees dan zou ik het toch wel anders schrijven, maar dat is dan ook wel weer leuk om te zien. In twee jaar tijd is mijn schrijfstijl wel wat veranderd, zijn mijn bezoekersaantallen gestegen en heb ik wat meer kennis opgedaan over het bloggen.

Het begon allemaal al wat eerder. Tijdens mijn zwangerschap volgde ik graag de blogs van Shirley en Kelly, mama’s met een blog die toen ongeveer in dezelfde periode waren uitgerekend. En na een flinke tijd bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn als ik zelf zou gaan bloggen. Maar ja, hoe begin je nou met zoiets? En zou het niet weer een of andere bevlieging zijn, zoals ik wel vaker heb met nieuwe hobby’s? Toevallig stuitte ik op een oproep van Mommyonline, zij zocht gastbloggers. Ik mailde dat ik wel interesse had en zo schreef ik op 7 mei 2015 mijn eerste blog ooit. Ik kreeg de smaak te pakken en wilde meer. Vaker schrijven dan één keer per week en bovenal schrijven voor mezelf, op mijn eigen site. Dus na ruim twee maanden stopte ik bij Mommyonline en begon ik met Aukjeswereld. (alle blogs die ik voor Mommyonline heb geschreven kan je hier terugvinden)

En toen werd het echt. Ik ging dagelijks bloggen op mijn eigen site. Super spannend maar ook zo leuk! Ik maakte een soort van logo door Aukjes silhouet te nemen en daar met felroze letters Aukjewereld in te zetten, Dat logo heeft inmiddels wel een andere kleur en is ontzettend aan vernieuwing toe, maar daar kom ik steeds maar net aan toe. De eerste positieve reacties kwamen binnen en motiveerden mij om door te gaan. En inmiddels zijn we dus twee jaar verder. Ik heb een heleboel leuke nieuwe mensen leren kennen. Sommigen heb ik al (een paar) keer gezien, met anderen app ik regelmatig en met weer anderen heb ik af en toe contact via social media. Super leuk al die nieuwe mensen die dezelfde liefde voor bloggen delen. Soms vragen mensen tot wanneer ik dit blijf doen, mijn antwoord is dan standaard tot wanneer ik het leuk vind. Ik blog nog steeds als hobby, omdat ik het leuk vind. En zolang het nog leuk is, ga ik er lekker mee door. Vind ik het niet meer leuk, dan wordt het tijd om te stoppen.

Dan de cijfertjes. De maand waarin ik de meeste unieke bezoekers had was januari 2017. Toen kwamen er maar liefst 24.129 unieke bezoekers naar mijn site. Zij bekeken samen 62.300 pagina’s. Het best gelezen artikel ooit is “Je weet dat je in het derde trimester zit als…” . Dit artikel werd maar liefst 11.661 keer bekeken. Het slechts gelezen artikel is “Ik wil zo graag een mooie foto“. Deze is door maar 298 mensen gelezen. Mijn beste dag ooit is de dag waarop we de geboorte van Emmi aankondigden. Op die dag kwamen er maar liefst 8.619 mensen op mijn site. Inmiddels zit ik gemiddeld, zonder enige sponsoring en zonder mijn artikelen SEO proof te maken (bij gebrek aan tijd) aan de 10.000 unieke bezoekers per maand. Zou ik iets meer tijd en geld investeren dan kan ik dit wel weer wat opkrikken maar daar heb ik op dit moment de tijd en zin niet voor. Ik heb nu even andere prioriteiten 😉

Mijn blog heeft mij een heleboel mooie nieuwe dingen gebracht. Nieuwe vriendschappen, een nieuwe uitlaatklep, nieuwe kennis en kennissen en ook wat meer zelfvertrouwen. Verder verdien ik zo heel af en toe een leuk extraatje met bloggen en krijg ik zo nu en dan leuke producten opgestuurd om te reviewen. Super leuk natuurlijk, maar daarbij moet ik wel zeggen dat een review of een advertorial me vaak drie keer zoveel tijd kost als een persoonlijk artikel. Ik doe dan (als het lukt) net even wat meer moeite voor de foto’s en probeer er toch een leuk artikel van te maken (wat overigens niet altijd lukt haha).

Dus bedankt lieve lezers, jullie reacties, mailtjes, berichtjes en vooral jullie herkenning geven mij de motivatie om door te gaan. Dus bedankt! En mocht je nog tips of vragen hebben, laat het me weten en ik kom erop terug!

Sinds wanneer volg jij Aukjeswereld al?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.