“Ik ben goed zoals ik ben” – Marije

Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer vrouwen onzeker. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, dus daarom ben ik deze rubriek gestart. “Ik ben goed zoals ik ben!” Waarin ik door middel van een aantal vragen, vrouwen eens heel bewust, positief naar zichzelf laat kijken. Vandaag is Marije aan de beurt…

Wie ben je? 
Ik ben Marije. Ik ben 46 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van zes. Ik blog op www.mooileven.org en beschrijf daar mijn zoektocht naar een mooier en liever samenleven met elkaar. Ik zie mijzelf als een mindstyle blogger.
 
Als je jezelf zou moeten omschrijven aan de hand van drie positieve woorden, welke zouden dat zijn? 

Enthousiast, idealistisch en lief.

Leg de keuze van je woorden uit: 

Ik kan me enorm inzetten voor iets. Mezelf er ook in verliezen, maar tegelijkertijd kan ik met dat vuur dan wel heel veel voor elkaar krijgen.

Idealistisch ben ik altijd geweest. Ik ben misschien wat naïef, maar ik heb nog altijd het idee dat we samen de wereld, de samenleving en alles eromheen een heel stuk mooier kunnen maken. Eén van de bouwsteentjes van mijn blog.

Lief…..wat is lief? Ik kan intens om mensen geven. Maar ook om dieren, om planten, om de hele wereld. Afscheid nemen van iets of iemand doet mij altijd letterlijk pijn. En als ik je lief vind, wil ik de hele wereld wel voor je dragen en elke dag de sterren voor je plukken…

Noem drie redenen waarom je partner jou heeft gekozen. 

Hahahaha. Mijn partner vindt mij intelligent, lief, mooi en grappig (denk ik).

Jouw vrienden vinden jou een fijne vriendin omdat:

Ik in geval van nood een vriend altijd wil helpen. Waar in de wereld ik ook maar moet zijn.

Ik mensen soms help een bepaalde richting te vinden in hun leven (nu een echte valkuil overigens…want vrienden coachen terwijl je zelf eigenlijk gecoacht moet worden is niet heel handig). En ik ben heel trouw. Beschouw ik je echt als mijn vriend, dan kun je er veilig vanuit gaan dat je dat voor altijd blijft.

Jouw collega’s vinden jou een fijne collega omdat: 
Zie bovenstaande hahaha! Mijn deur stond altijd open ? En ik organiseerde alle feesten op de afdeling!
 
Jouw gezin vindt jou een goede moeder omdat: 
Dat heb ik echt even moeten navragen. Want ik twijfel chronisch aan mijn kwaliteiten als moeder. Maar ik krijg dit antwoord: ik ben een goede moeder omdat ik alles, maar dan ook alles voor mijn gezin en zoon van zes overheb. En dan, aldus mijn lief, in de breedste zin van het woord. En omdat ik streng, maar rechtvaardig ben. Onze zoon weet bij mij heel duidelijk waar hij aan toe is. Nee is nee, maar als ik geen gelijk heb dan geef ik dat ook toe.
 
Jouw kinderen vinden je leuk als je:  
Met gekke stemmetjes nieuwe teksten verzin op bestaande liedjes en verhaaltjes, die ik tijdens het zingen en voorlezen simultaan vertaal in het Engels, Duits of Frans. Graag 100x opnieuw. En ik trek graag met mijn gezin de natuur in om samen te kijken naar alle mooie dingen. Vogels kijken, bloemen zoeken, bomen klimmen…
 
Wat vind je mooi aan jezelf? 
Dat ik uit elke klap in het leven energie haal om het mooier te maken. Kost soms even tijd en moeite, maar het lukt! Uiteindelijk weet ik overal wel weer een positieve draai aan te geven.
 
Wat vindt je partner mooi aan jou? 

*vraagt dit ook even na*

Komt ie: het complete plaatje. Mijn lief is niet zo van de ‘oh zo mooie ogen’ en zo. Hij vindt mij ‘lief’, ‘wauw’, met een schattige lach. Mooi mens. Ik hoop dat ik het zo goed vertaald heb voor jullie ?

Wanneer voel jij je op je mooist? 
Als ik lekker in mijn vel zit!
 
Waar ben je goed in? 
Ik schijn goed te kunnen zingen, te kunnen schrijven en tuinieren. En ik heb een bandopnameapparaat in mijn hoofd dat alle gesprekken in mijn leven registreert. Ik kan praktisch elk gesprek wat ik ooit met iemand heb gevoerd tijden later nog bijna woord voor woord terughalen. Hoorcolleges waren echt mijn ding tijdens mijn studie vroeger.
 
Noem een volledig nutteloos iets waar je goed in bent: 
 Ik kan heel gekke stemmetjes opzetten en zo heel gekke toneelstukjes spelen hahahahaha!
 
Wanneer ben je trots op jezelf? 
Trots zijn is iets wat ik nog moet leren…… Maar ik hoop ooit trots te kunnen zijn op wat ik mijn mannetje van zes voor zijn leven mee heb kunnen geven!
 
Marije, bedankt voor je antwoorden!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.