7 tips voor kersverse ouders 

tips voor nieuwe oudersDe eerste echte tips die je als kersverse ouders krijgt komen waarschijnlijk van je kraamhulp. Zij leert je de eerste dingen en geeft een heleboel tips die het soms even net wat makkelijker of leuker maken. Sommige tips liggen misschien voor de hand, andere tips wellicht wat minder. Maar wie weet heb je wat aan mijn 7 tips voor nieuwe ouders…

  • Als de kraamvisite aan je vraagt wat je voor cadeautje wilt, vraag dan om kraamkost. Heerlijk als je de eerste tijd zo min mogelijk hoeft te koken. En waarschijnlijk kom je daar ook niet echt aan toe met een newborn.
  • Zorg dat je in de badkamer ook speelgoed voor je baby hebt liggen. Wij hebben er een activity speelmat liggen. Hoef ik niet elke keer het speelgoed heen en weer te sjouwen tussen boven en beneden, ik kan toch ongestoord douchen en ondertussen Emmi in de gaten houden. Ideaal.
  • Hou je van foto’s? Bedenk dan een setting waarin je je kindje elke maand wilt fotograferen. Leuk om na één of twee jaar achter elkaar te zetten en de groei van je kindje te zien. Op mijn Pinterest pagina heb ik alvast wat mooie voorbeelden klaar gezet.
  • Vieze luier? Leg de schone alvast open onder de vieze. Zodra je deze afdoet en je kindje gaat plassen, komt het netjes op de nieuwe luier.
  • Volg altijd je gevoel. Voelt iets niet goed? Doe het dan niet. Maak je je zorgen? Bel dan iemand die je gerust kan stellen. Maar als jouw gevoel zegt dat er iets aan de hand is (of juist niet) dan klopt dat!
  • Zorg dat je overal een mapje hebt liggen met een paar schone luiers en vochtige doekjes. In de auto, in de luiertas, beneden en boven. Gewoon overal. Die doekjes komen echt altijd goed van pas en die luiers heb je ook nodig op de meest onverwachte en onhandige momenten. Overigens is het ook een aanrader om een schone onderbroek in de auto te leggen, wanneer je kind al wat ouder is. Je weet maar nooit.
  • Verschoon je het bed van je kind? Stop het beddengoed dat je van het bed afhaalt meteen in de wasmachine, want kinderen vinden het heerlijk om in schone bedden te plassen/spugen/spuitluiers te produceren (graag doorhalen wat niet van toepassing is). Wel zo fijn als je dan weer schone lakens in de kast (of droogtrommel) hebt liggen. Klinkt misschien logisch, maar je zal de eerste niet zijn die het laat liggen voor een dag later en vervolgens zonder schone lakens zit.

Heb jij nog een paar tips voor nieuwe ouders? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.