Update Emmi, 5 maanden oud

Nee, wacht. Dit kan niet. Er klopt iets niet hoor. Mijn baby is pas net geboren. Ze is heus niet al vijf (!) maanden, hooguit vijf weken! Het gaat allemaal weer veel te snel. En gelukkig ook steeds een beetje beter…

De vorige keer schreef ik dat Emmi veel baat had bij rust en regelmaat. Emmi is erg gevoelig voor geluiden en schrikt snel. Dat merken we bij het in slaap vallen, bij het slapen zelf maar ook gedurende de dag. Als ik haar vast heb en ik moet onverwachts niezen, dan schrikt Emmi zo dat ze spontaan begint te huilen, zo zielig. Daarentegen mag Aukje zo wild en gek doen als ze maar wil, tegen haar drukte kan Emmi dan weer wel. En dat ze van regelmaat houdt heeft ze ook niet van een vreemde. Aukje en ik zijn net zo en Emmi dus blijkbaar ook. We hebben tegenwoordig een heel vast ritme, niet perse omdat ik dat wil, maar vooral omdat Emmi zich daar zelf zo aan houdt. Ik heb geen klok nodig om te weten hoe laat het is, zodra Emmi wakker wordt dan is het (ongeveer) 7.00 uur. En zo gaat het de hele dag, ideaal!

Voeding

Emmi krijgt nu nog vijf voedingen op een dag, binnenkort zijn dat er vier. Rond 07.00 uur wordt ze wakker en krijgt ze borstvoeding. Om ongeveer 11.00, 15.00 en 19.00 krijgt Emmi de fles (180 cc en 6 schepjes) en rond 20.30 uur nog een keer borstvoeding. Die laatste voeding was eerst om 22.00 uur, maar die geef ik nu steeds een beetje eerder, zodat hij hopelijk uiterlijk volgende maand helemaal kan vervallen. Ook zijn we begonnen met hapjes. In de ochtend, ergens rond 9.30 uur, krijg Emmi een eetlepel gepureerd fruit en tijdens het avondeten krijgt ze een eetlepel gepureerde groente. De nachtvoeding is helemaal verleden tijd *jeej*.

Slapen

’s Nachts slaapt Emmi van ongeveer 21.30 uur tot 07.00. Als dit een weekje goed gaat, dan kijken we of we haar nog iets eerder in bed kunnen leggen. Overdag slaapt ze helaas nog steeds hazenslaapjes. Voor een voeding steeds een half uurtje en ongeveer twee uur na een voeding nog een half uurtje. Ze slaapt nu negen van de tien keer gewoon lekker in haar eigen bedje.

Groei

Zoals je ziet hebben we niks te klagen over de groei van Emmi. Ze groeit goed, zit twee lijnen boven het gemiddelde qua gewicht en qua lengte precies op de gemiddelde lijn. Mevrouw dikbil heeft al broeken in maat 74, maar van shirtjes past ze nog in 68.

Ontwikkeling

Emmi rolt nog niet, ook niet gek, aangezien ze een hekel heeft aan op haar rug liggen. Zo kan ze ook niet oefenen. Verder stopt ze alles in haar mond, grijpt ze alles wat in de buurt van haar handjes komt (inclusief mijn haren!) en zevert ze er aardig op los. Zou dat een voorteken van tandjes zijn? Verder herkent Emmi nu echt al wat mensen, reageert ze enorm op mijn stem en moet ze hardop om haar grote zus lachen, zo lief!

Onrust

Het huilen is echt al zoveel minder geworden, zo fijn! Nog steeds ligt ze niet graag plat, dus zit ze veel op schoot en in de TrippTrapp. Zelfs autoritjes worden tegenwoordig niet meer verstoord door oorverdovend gekrijs, dus we gaan echt de goede kant op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.