Wat ze eigenlijk echt in een gratis babybox moeten stoppen

zwangerschapsshootDe gratis babyboxen vliegen je om je oren zodra je zwanger bent, maar wat erin zit stelt eigenlijk niet zoveel voor. Daarom vandaag mijn advies aan alle makers, lees en doe er je voordeel mee. Wat ze eigenlijk echt in een gratis babybox moeten stoppen…

“Vraag nu je gratis babybox aan.” Zodra je zwanger bent kan je minstens vijf gratis babyboxen aanvragen. Super leuk, maar wat zit daar vaak een troep in zeg. En natuurlijk begrijp ik ook dat de spullen gratis zijn en dat ze dus geen complete babygarderobe erin kunnen stoppen, maar een hydrofiele washand of een scheermesje voor de man? Kom op! De vrouw heeft zich minstens zes maanden in allerlei kronkels gebogen om de boel “down under” een beetje netjes bij te houden dus als er iemand een nieuw scheermesje verdient dan is zij het wel! En die ene washand heeft nooit dezelfde kleur als de rest van de zorgvuldig gestreken stapel in de commode, dus je begrijpt dat die nooit gebruikt gaat worden. Maar waar worden we dan wel blij van?

 • Een kortingsbon van McDonald’s. Ik bedoel, hallo cravings! 
 • Kortingsbonnen voor een heerlijke zwangerschapsmassage en pedicure, want dat kan je natuurlijk zelf niet meer in de laatste weken. En dan laat al die andere kortingsbonnen maar gewoon weg want daar doen we toch niks mee.
 • Fles Hugo 0.0. Zeker in de zomer. Want zeg nou zelf, zo’n klein blikje alcoholvrij bier daar wordt toch niemand blij van?
 • Chocolade! Gewoon heel veel chocolade!
 • Flesjes en speentjes hoeven er niet in, want de meeste moeders willen toch zelf een merk uitkiezen. Luiers daarentegen, die kunnen we nooit genoeg hebben. Een heel pak dan graag.
 • Nou vooruit en een pakje billendoekjes is ook fijn. Maar dan niet van die doordrenkte krengen die ik laatst ergens kreeg, want dan kan je er maar beter ook meteen een handdoek bij geven.
 • Een zacht knuffeltje. Op het moment dat je de gratis babybox ophaalt vind je die namelijk nog ontzettend leuk en schattig. Nadat je kraambezoek met het 30e knuffeltje aan komt zetten ben je er wel klaar mee, maar daar gaat dit stuk niet over 😉
 • Een wit rompertje zonder mouwen. Omdat iets van kleertjes toch wel leuk is om te krijgen en dit zo neutraal is dat het bij iedereen wel van pas komt.
 • Neutrale sokjes die niet afzakken. Een uitdaging, ik weet het. Maar die stomme floddersokjes raak je toch alleen maar kwijt  (in de supermarkt ofzo).
 • Een slabbertje, want ook die heeft iedereen nou eenmaal nodig. 
 • En tot slot een paar samples van verschillende merken badolie. Zodat je zelf kan bepalen welke je fijn vindt.

Natuurlijk is een XL hydrofieldoek ook fijn om te krijgen, maar ik vrees dat dat niet binnen het budget valt 😉

Heb jij nog tips voor in de gratis babybox?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.