Gastblog – DIY dennenappel kerstboom

dennenappel kerstboomIk vind het leuk om met de meiden te knutselen, maar ben wat minder goed in het bedenken van knutsels. Gelukkig zijn anderen dat wel en dus kan jij vandaag al met deze leuke gastblog aan de slag!

De versierde kerstboom in huis is al heel lang een traditie. In bijna elk huis staat wel een kerstboom. Wist je dat de kerstboom eigenlijk niets met kerst te maken heeft, maar met de Oudgermaanse viering van het midwinterfeest? Mocht je nog geen kerstboom hebben staan, geen grote kerstboom in huis willen of juist wel ruimte hebben voor nog een kleine kerstboom, dan is de dennenappel kerstboom een leuke DIY voor het hele gezin. Leuk om te maken en om neer te zetten.

Dit heb je nodig:

Om de dennenappel kerstboom te maken heb je een grote dennenappel nodig. Omdat alle winkels nu dicht zijn, maak je er gewoon een leuk dagvullend programma van. Eerst samen naar het bos om dennenappels te zoeken en daarna kan je naar huis om verder te gaan. Ook heb je een terracotta potje, rode en groene plakkaatverf, een kwast, rode wol en een schaar nodig.dennenappel kerstboomZo maak je de dennenappel kerstboom:

Doe de groene verf in een plat bakje of op een bordje en doop de dennenappel er meerdere malen in zodat hij rondom groene uiteinde krijgt. Verf het potje rood (of een andere kleur die je mooi vindt). Laat beiden goed drogen.dennenappel kerstboomVan de wol maak je mini pomponnen. Een makkelijke methode is de wol om een stoel te winden die een opening heeft zoals op de foto. Wind de wol ongeveer 8-10 keer om de stoel. Knip korte stukjes wol en knoop deze op dezelfde afstand om de opgewonden wol. Knip de wol aan de uiteindes los en knip nu elke keer de wol doormidden tussen twee knopen. Elk stukje vormt een pomponnetje.Als de verf van de dennenappel goed gedroogd is steek je de mini pomponnetje in de dennenappel om deze te versieren. Zo heb je een kleine mini kerstboom om je huis op te vrolijken.dennenappel kerstboom

Lieve Gea bedankt voor je leuke gastblog!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?DIY kerstboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.