Zo blijven je krullen mooi tijdens je slaap

slapen met krullen

Vroeger was ik altijd jaloers op vrouwen die ’s ochtends niks aan hun haar hoefden te doen. Wakker worden, opstaan, in de spiegel kijken en zo de deur uit kunnen leek me te mooi om waar te zijn, maar inmiddels krult mijn haar zo goed dat ik zeker drie dagen vooruit kan zonder er iets aan te hoeven doen!

Ready to go

En als ik zeg niets, dan bedoel ik ook niets. Waar ik jaren geleden mijn haar om de dag moest wassen, zodat ik het één dag los kon dragen en één dag vast, kan ik tegenwoordig zeker drie dagen vooruit zonder ze ook maar aan te raken of opnieuw nat te maken. Ideaal. Ook ik sta de dag na het wassen gewoon op, zet een badmuts op zodat ik veilig kan douchen, en zodra ik de badmuts afzet zijn mijn krullen ready to go! Hetzelfde geldt voor de tweede dag na het wassen en met een beetje geluk en zonder sportles werkt dit ook de derde dag na het wassen nog zo. Vanaf dat moment moet ik gaan kiezen, ga ik voor een refresh (niet mijn ding) doe ik een co-wash of steek ik mijn krullen gewoon op zodat ik nog een paar dagen vooruit kan (mijn voorkeur). Maar hoe doe ik dat nou eigenlijk, hoe zorg ik ervoor dat mijn krullen mooi blijven tijdens mijn slaap?

Geduld

Voorop gesteld, geef je haar de tijd om te wennen. Toen ik net een maand CG was kon ik absoluut nog niet langer dan één dag met mijn krullen doen. Dat heeft echt wel even geduurd. Hoe langer je jouw haren goed verzorgd, hoe gezonder ze zullen worden en hoe langer je krullen mooi blijven. Klinkt eigenlijk best logisch toch? 😉

Satijnen kussensloop

Natuurlijk krijg ik wel wat hulp bij het mooi houden van mijn krullen gedurende de nacht, namelijk van mijn satijnen kussensloop. Door de gladde stof hebben je krullen minder te lijden en word je na een nacht slapen wakker met veel minder, of misschien zelfs wel zonder, klitten of pluis. Er wordt vaak gediscussieerd over satijn of zijde, voor mij werkt satijn echt meer dan prima. Overigens slaap ik ook veel op mijn rug en zij, dus dat helpt vast ook mee. Extra tip voor rugslapers, leg je krullen als een krullenkroon omhoog als je gaat slapen, dan lig je er in ieder geval aan het begin van de nacht net bovenop.

Bonnet

Wil je je krullen nog beter beschermen, dan kan je ervoor kiezen om een bonnet op te zetten. Een bonnet is eigenlijk een soort van satijnen slaapmutsje, lijkt wel wat op een badmuts, die je dus ’s nachts opzet om je krullen te beschermen tegen het schuren van je kussensloop. Ben je een ontzettende draaikont, dan kan ik me voorstellen dat dit je haar beter beschermt dan een satijnen kussensloop.

Pineapple

Heel veel curly girls slapen met hun haar in een pineapple. Een pineapple is een hele losse staart, bovenop je hoofd. Op deze manier zorg je ervoor dat je ’s nachts niet op je krullen ligt en je krullen zoveel mogelijk in vorm blijven. Deze manier zorgt er ook voor dat je haar minder gaat pluizen. Volgens mij ben ik een van de weinige curly girls die gewoon met losse haren slaapt, dat werkt voor mij beter, maar probeer het eens uit zou ik zeggen.

Met Cast

Wederom een manier die voor mij niet werkt, maar voor vele andere wel, het slapen met cast. ’s Avonds lekker je haar wassen en stylen, en dan met je haar in de cast (met harde krullen) gaan slapen. De volgende ochtend word je wakker zonder cast en heb je mooie zachte krullen.

Refresh

En tot slot, heb je zo je best gedaan om te zorgen dat je krullen mooi zijn gebleven en is het niet gelukt? Dan kan je altijd nog proberen om te refreshen.

Succes en slaap lekker 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.