Zo bescherm je je krullen tegen de zon

haar beschermen in de zon

Dat we onze huid in moeten smeren met een SPF, weten we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat je jouw haar ook kunt beschermen tegen de zon? En dan niet met dezelfde zonnebrand natuurlijk, maar wel met deze andere hulpmiddelen…

Afdekken

Het meest voor de hand liggend is toch wel het afdekken van je haar. Zelf draag ik op zonvakantie bijna altijd een sjaaltje om mijn haar tegen de zon te beschermen. Vind je een sjaaltje niet zo mooi of fijn, dan kan je natuurlijk ook voor een hoedje of pet kiezen. Deze opties beschermen je haar het allerbeste tegen de zon, maar niet iedereen vindt het fijn om iets op haar hoofd te zetten. Gelukkig zijn er ook nog andere opties.

Insmeren

Huh? Insmeren? Ja hoor, je kunt je haar ook insmeren. En dan niet met zonnebrand maar met een natuurlijke olie zoals bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie. Deze olie heeft UV filters die jouw haar beschermen tegen de zon. De vraag is alleen, moet je dat willen? Als je toch van plan bent om ’s avonds je haar te wassen dan is het niet zo erg. Maar als je tussendoor nog 20x in het zwembad duikt, en je vervolgens een oliespoor in het zwembad achterlaat, weet ik niet of iedereen even blij is met jouw oliebescherming…

Braids

Hoe minder jouw haar van de zon ziet, hoe kleiner de kans op beschadiging is. Dus zorg dat je haar bijvoorbeeld in een vlecht of knot zit, waardoor het alweer beter wordt beschermd. Let wel op met meerdere vlechtjes, je hoofdhuid is erg wit dus een scheiding is zo verbrand!

Extra liefde

Geef je haar in de zomer extra liefde, in de vorm van een extra (moisturizing) deepco bijvoorbeeld. Neem na een dagje zonnen de tijd om je haar weer te voeden met een lekker masker. Merk je dat je haar echt heel erg droog is geworden van de zon, neem dan twee keer per week een deepco en seal je leave in met een olie. Hoe? In de zomer heeft je haar wat extra moisture nodig, dus kies wat vaker voor een leave in zonder proteïne. Verdeel een paar druppeltjes olie (bijvoorbeeld castorolie, amandelolie of jojob olie) over je handen en ‘knijp’ de olie lekker in je krullen. Let op, niet bij je haaraanzet, maar alleen in de lengtes van je haar.

Voeding

En tot slot, zorg dat je jouw haar ook van binnenuit goed blijft verzorgen. Drink voldoende water (sowieso al belangrijk) en eet voldoende vitaminen en mineralen. Dat vinden zowel je huid en je haren erg fijn!

Geniet van de zon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.