De haarroutine van Curly Girl Josette

Curly Girls zijn dol op het lezen van de haarroutines en tips and tricks van anderen! Daarom heb ik deze rubriek in het leven geroepen, om onze favorieten te delen en van elkaar te leren! Vandaag is Josette aan de beurt…

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Josette. 38 jaar en getrouwd met Rob. Samen hebben wij 3 zoons; Sam (bijna 14) Luuk (Bijna 12) en Mees (4).
Ik werk 3 dagen op een kdv en speel in mijn vrije tijd dwarsfluit in een orkest. Ook doe in aan Jumping Fitness. Verder hou ik van lezen, muziek luisteren, winkelen en lekker bijkletsen met mijn vriendinnen.

Ben je altijd al een Curly Girl geweest?

Ja, alleen werden mijn krullen er nog wel eens uitgeborsteld waardoor het soms wel stijl leek. Maar na een dag spelen sprongen de krullen er vanzelf weer in.

Ben je altijd blij geweest met je krullen?

Ja, ik ben altijd blij geweest met mijn krullen. Ik heb nooit stijl haar willen hebben. 1x toen mijn kapster zei dat ik geen pony kon omdat dat niet het gewenste resultaat zou geven als wat ik in mijn hoofd had. Haha, maar verder was ik er juist altijd heel erg blij mee.

Wat voor producten gebruikte je voordat je overstapte op de Curly Girl Methode?

Ik waste mijn haar met Andrélon perfecte krul shampoo en deed er daarna crèmespoeling van hetzelfde merk in. Dan deed ik schuimgel in mijn handdoekdroge haar (en soms ook al de haarlak) en föhnde ik het, op mijn kop hangend, droog met een föhn met diffuser. Daarna spoot ik er dan nog haarlak in. (Ik weet het… slecht hè?)

Hoe lang gebruik je nu al CG producten?

Precies een jaar.

Wat zijn jouw haareigenschappen?

Haartype: 3A/B
Dichtheid: Medium
Dikte/structuur: Medium
Hoge Porositeit, normale elasticiteit

Wat zijn jouw favoriete CG producten?

De Pretty Curly Girl producten.
Ik ben begonnen met producten van Novex, Petal Fresh en heb de Curl enhancing smoothie ook veel gebruikt maar nadat ik de Pretty Curly Girl reset shampoo, flaxseed gel en leave in conditioner ben gaan gebruiken zag ik meteen nog mooier resultaat. Meteen na het eerste gebruik al super enthousiast over deze lijn.

Wat staat er nog op jouw CG wishlist?

Ik wil heel graag de Pretty Curly Girl Bye Bye Frizz Serum nog eens bestellen maar die is steeds uitverkocht. Het blauwe glijmiddel van de Kruidvat helpt bij mijn niet zo tegen pluis en ik vind mijn haar er toch een beetje vettig van worden dus ik ben erg benieuwd of dit gaat werken. Ik heb mijn hoop er wel een beetje op gevestigd…

Als je maar 1 product zou mogen kiezen, waar kan je dan niet zonder?

Oej, wij Curly Girls kunnen toch niet met maar 1 product? Jeetje, als ik dan echt moet kiezen is dat denk ik de Pretty Curly Girl leave in conditioner…. Of toch de flaxseed gel? Aaaah, die twee horen gewoon bij elkaar. ?

Wat is jouw absolute krullen essential must have?

De föhn mét diffuser.

Hoe ziet jouw (favoriete) routine er op dit moment uit?

  • Als ik een final wash nodig heb dan was ik mijn haar met de Pretty Curly Girl reset shampoo
  • Anders was ik mijn haar met de Andrelon Kokosboost conditioner die ik uitspoel onder de douche
  • Ik droog mijn haar heel licht met een hydrofiele handdoek
  • Dan verdeel ik de leave in van Pretty Curly Girl over mijn haar
  • Doorkammen met de afrokam
  • Dan scrunchen
  • Beetje glijmiddel en daarna de Pretty Curly Girl Magical Flaxseed Gel erin scrunchen
  • Daarna fohn ik mijn haar droog met diffuser, Als ik tijd heb droog ik het niet helemaal maar laat ik de rest aan de lucht drogen en crunch ik later de cast eruit. Maar als ik door moet droog ik mijn haar helemaal met de diffuser en crunch ik de kast er meteen uit.
  • Ik slaap op een satijnen kussensloop.

Ik ben nu een jaar bezig en er valt nog steeds een heleboel te leren en uit te proberen. Tijdens het typen van dit stuk bedenk ik me alweer wat ik allemaal ook nog eens uit ga proberen.

Bedankt voor het meedoen Josette! Wil jij ook meedoen aan ‘De haarroutine van Curly Girl…’? Stuur me dan even een mailtje (info@aukjeswereld.nl) en dan mail ik je de vragenlijst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.