Spa verwenweekend

Bad Bentheim

“Gefeliciteerd, jij hebt een spa verwenweekend gewonnen!” Ik moest de mail even twee keer lezen om door te laten dringen dat ik het echt goed had gezien. Ik wist natuurlijk nog wel dat ik een paar maanden geleden een Reels had gemaakt van mijn favoriete Kneipp verwenmoment, ter ere van de 130e verjaardag van Kneipp, maar dat ik daar ook werkelijk een prijs mee zou winnen, dat had ik niet verwacht!

Hotel Grossfeld

Omdat dit jaar de 200e geboortedag van Sebastian Kneipp wordt gevierd, werd ik uitgenodigd om zelf de Duitse kuur en wellness cultuur te gaan beleven in het mooie Bad Bentheim, net over de grens bij Enschede. We mochten twee nachten verblijven in hotel Grossfeld en kwamen daar afgelopen maandag na een autorit van 2 uur, rond de middag aan. Het inchecken verliep soepel en nadat we de tassen op de kamer hadden gezet liepen we naar de overkant van het hotel om lekker wat te lunchen.

Pure Silk

Na de lunch kleedden we ons even om op de hotelkamer, want er was voor ons een heerlijk wellnessarrangement geboekt bij Pure Silk, de schoonheidssalon in het nabijgelegen Badepark Bentheim. We werden daar heerlijk in de watten gelegd met een uitgebreide massage, gezichtsbehandeling en sloten de verwennerij af in de hamam. Na bijna drie uur liepen we helemaal ontspannen naar buiten, wat een heerlijk begin!

hotel Grossfeld

Terug in het hotel konden we meteen aansluiten bij het buffet. Lekker! We dronken nog een wijntje en toen het buiten helemaal donker was, vertrokken we richting Burg Bentheim. Daar was het verzamelpunt voor een rondleiding met de nachtwaker.

De volgende ochtend bespraken we tijdens het ontbijt wat we die dag zouden gaan doen. We hadden gezien dat er een DM op loopafstand zat, dus dat werd ons eerste doel van de dag.

Met een flinke buit liepen we weer terug naar het hotel. Tijd om wat mooie foto’s te gaan maken.

Na een paar selfies op ons balkon waren we er klaar voor. We besloten om dezelfde route te lopen die we de avond ervoor met de nachtwaker hadden gelopen. We hadden namelijk heel wat mooie plekjes gezien die we graag bij daglicht nog eens wilden bekijken.

Burg Bentheim

Als eerste liepen we natuurlijk richting de burcht, maar we besloten om nog niet naar binnen te gaan maar dat te bewaren voor de laatste dag.

Burg Bentheim

Maar natuurlijk maakten we wel alvast wat foto’s 😉

Overal was het zo mooi!

Natuurlijk namen we ook even een kijkje bij de kerken die we onderweg tegenkwamen.

Eenmaal terug in het hotel besloten we om even wat te drinken en stiekem ook even wat mailtjes weg te werken. Daarna konden we weer met een leeg hoofd richting het buffet.

Ik kan er niks aan doen, als ik grote spiegels zie dan moet ik gewoon even een selfie maken 😉 ’s Avonds was er niet zoveel te doen. Het was natuurlijk ook geen weekend, maar we hadden toch eigenlijk wel graag nog een drankje gedronken in een leuk cafeetje. Nu werd het een wijntje aan de hotelbar en daarna vertrokken we al op tijd richting hotelkamer.

Burg Bentheim

De volgende dag ruimden we onze kamer op, checkten we uit en nadat we de spullen in de auto hadden gezet liepen we richting Burg Bentheim. Als hotelgast van hotel Grossfeld mag je daar gratis naar binnen, dus dat moesten we natuurlijk nog wel even afvinken.

Burg Bentheim

Alleen de entree al was mooi.

We begonnen buiten en maakten eerst een rondje over de burcht heen.

burg bentheim

Daarna gingen we overal naar binnen, we begonnen in de kerkruimte, liepen door naar de kruittoren, het Marstall museum en kregen in de batterijtoren een uitgebreide (Nederlandse) uitleg in het nagebouwde alchemie laboratorium.

Door naar de prachtige zalen in Kronenburg en we sloten buiten af bij de koetsententoonstelling.

Burg Bentheim
Toen we buiten kwamen scheen zelfs de zon! Wat een fijne afsluiting van een heerlijk verwenweekend!

We sloten af met een lunch en een lekker gebakje, en reden daarna weer terug naar het Brabantse land. Kneipp en het Duits Verkeersbureau, bedankt voor deze heerlijke verwennerij. We hebben ontzettend genoten en kunnen er voorlopig weer even tegenaan!

Dit artikel is mogelijk dankzij het INTERREG V A project ‘Grenzeloze Toeristische Innovatie 2’ in samenwerking met EUREGIO Gronau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.