DIY aftelkalender

aftelkalender maken

“Mama, wanneer ben ik jarig?” Voor veel moeders is dit een herkenbare vraag. Omdat hij ook hier vaak terugkomt maakte ik een ontzettend makkelijke aftelkalender. En hij is nog herbruikbaar ook!

Aftelkalenders, ik ben er dol op. Ik hou van de duidelijkheid en de structuur die ze bieden. Als juf gebruikte ik elk jaar al de, bij leerkrachten bekende, Sinterklaas aftelkalender van Veilig Leren Lezen, en vorig jaar maakte ik voor Aukje ook een eigen Sinterklaas aftelkalender. Stiekem zat daar veel meer tijd in dan de bedoeling was, dus ik besloot om het mezelf dit keer wat makkelijker te maken. Dat bleek een goede keuze, want dit aftelbord kan ik blijven gebruiken bij verschillende gelegenheden!

DIY aftelkalender

Bij Xenos kocht ik dit witte wandrek voor € 6,99. Bij de Action kocht ik gekleurde wasknijpertjes en houten hartjes. Op de hartjes schreef ik cijfers en de aftelkalender was klaar. Vanaf morgen mag Aukje elke dag een hartje eraf halen en zo ziet ze precies hoeveel nachtjes ze nog moet slapen tot haar verjaardag. Voor de aankleding heb ik nog een plaatje in het midden gehangen, maar dat kan natuurlijk ook een foto zijn, of gewoon ook een hartje zodat je twee extra hartjes hebt. Je kan hem decoreren zoals je zelf wilt.

Voordeel van deze aftelkalender is dat hij neutraal is en dat je hem kan blijven gebruiken. Bijvoorbeeld bij het aftellen naar een vakantie toe, of naar een andere leuke gebeurtenis. Als Aukje dadelijk jarig is geweest, dan hang ik de hartjes opnieuw op, maar dan wordt het meteen de aftelkalender naar pakjesavond. Op sommige hartjes teken ik een schoen, zodat ze ook meteen ziet wanneer ze haar schoentje mag zetten. Ik zal daar tegen die tijd nog wel een foto van delen op Instagram en/of Facebook.

Heb jij wel eens een aftelkalender gemaakt?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?aftelkalender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.