Knutselen met Aukje: dienblad versieren

dienbladAankomende vrijdag is de tante van Aukje jarig, reden om weer iets leuks te knutselen. Omdat Aukje nog wat te klein is om echt zelf iets te knutselen, blijft het voorlopig bij het versieren van iets. En voor tante Susan mocht ze een dienblad versieren. Kijk je mee naar het resultaat? 

Benodigdheden:

  • Schort
  • Verf
  • Kwasten
  • Zeil om de tafel mee af te dekken
  • Houten dienblad (te vervangen door elk willekeurig anders beschilderbaar voorwerp 🙂 )

Het is fijn als je een houten dienblad hebt wat licht is van kleur, zodat je de verf goed ziet zitten. Als Aukje gaat verven dan doe ik altijd een klein beetje verf in een bakje en elke kleur heeft een eigen kwast. Mocht Aukje dan per ongeluk met de blauwe kwast in de rode verf gaan, dan is niet meteen het hele rode verfpotje blauw, maar alleen het beetje wat ik het bakje had gedaan. Zo heeft ze dan altijd vier bakjes met verf staan en ze kan zelf al goed kiezen welke kleur ze wil gebruiken.

Bij Aukje hoef ik niks meer uit te leggen, zodra ik de spullen pak, klimt ze al zelf in de kinderstoel. Ik leg het dienblad neer en zodra ze met haar grijpgrage handjes bij de verf kan begint ze te verven. Aukje vindt verven echt super leuk, dus de rest gaat vanzelf. Zodra ze klaar is laten we het dienblad drogen. Ik doe er ook nog een extra vernislaag overheen, zodat het dienblad eventueel ook buiten kan staan, liggen of hangen (ik kan me namelijk voorstelen dat je dit niet binnen wilt hebben 😉 ). Als we het vrijdag gaan geven dan zetten we er nog een leuke roos in een vaasje op, kaarsje erbij en dan pakken we het in foliepapier in. Welke tante wordt daar nou niet blij van!

Laat jij je kind(eren) wel eens bestaande voorwerpen verven als cadeau?dienblad

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.