Knutselen voor opa en oma

knutselen voor opa en oma

“Mama, ik wil zo graag naar opa en oma.” Onze meisjes vinden het zo moeilijk dat ze niet bij opa en oma mogen spelen nu. Overal om me heen hoor ik eigenlijk hetzelfde, daarom speciaal vandaag een knutselwerkje die zelfs de kleintjes al voor opa en oma kunnen maken (maar bijvoorbeeld ook voor de juf, leidster of wie dan ook)…

Knutselen voor opa en oma

Heel internet staat er vol mee, leuke knutselideeën om creatief met de kids aan te slag te gaan voor opa en oma. Omdat alle kleinkinderen nu opa en oma moeten missen wordt er massaal geknutseld en op afstand bezorgd. Ik kwam per toeval deze oude knutsel tegen, maar perfect voor nu dus ik deel hem gewoon nog een keer.

Gek op knutselen

Aukje is gek op knutselen en omdat we nou eenmaal niet alles zelf in huis kunnen neerzetten geven we regelmatig knutselwerkjes weg. Zo versierde Aukje eerder al eens twee mooie fotolijstjes voor de verjaardagen van mijn twee oma’s, beschilderde ze een dienblad voor haar tante en maakte ze haar andere tante blij met een prachtig beschilderde Boeddha set. Dit keer maakte ze dus een canvas schilderij, speciaal voor opa en oma.

knutselen met peuters

Hoe maak je dit schilderij?

Print letters naar keuze uit en plak ze op een canvas doek. Pak dan een spons (deze was in de vorm van een hartje) en één kleur verf en “stempel” en aantal keer op het doek. Hierna pak je een schone spons voor kleur nummer twee. Na twee kleuren stop je, zodat deze kleuren kunnen drogen en je aan het einde van het verhaal geen grote bruine vlek krijgt maar de kleuren mooi blijven. De volgende dag ga je verder op dezelfde manier, maar met twee andere kleuren. Zodra je klaar bent met verven haal je meteen de letters van het doek af en voilà, het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf… Natuurlijk waren opa en oma er ook erg blij mee! Een cadeautje dat super makkelijk te maken is en natuurlijk met alle letters en/of figuurtjes uitgevoerd kan worden. Veel knutselplezier!

Ga jij deze knutsel maken? Stuur je me dan het eindresultaat? Vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.