Mijn dagelijkse make-up

“Mag ik vragen wat voor make-up jij gebruikt?” Nog niet zo lang geleden werd mij deze vraag gesteld via Instagram. Het verbaasde mij een beetje, want ik ben natuurlijk helemaal geen beautyexpert, maar omdat ik wel gek ben op beauty, laat ik vandaag toch zien welke make-up ik allemaal gebruik.

Basis

Ik begin elke dag met een douche. Ik (co-)was mijn haren ongeveer twee keer in de week en de overige dagen douche ik dus zonder mijn haar nat te maken. Uiteraard was ik wel mijn gezicht, zodat ik met een schone huid aan de slag kan. Zodra ik onder de douche uit kom trekt mijn gezicht een beetje, dus die smeer ik in met Olaz Total Effects 7 In One CC Cream.

Concealer en foundation

Als mijn dagcrème in is getrokken dan probeer ik de grootste vlekjes in mijn gezicht weg te werken met de Camouflage Cream van Catrice. Ik gebruik kleurnummer 010 en dep wat op de kringen onder mijn ogen, bij mijn neusvleugels en eventuele andere onzuiverheden. Daarna gebruik ik de All Matt Plus foundation van Catrice, ook in kleur 010, over mijn hele gezicht. Dit doe ik gewoon met mijn handen. Tot slot werk ik de kringen onder mijn ogen nog bij met de Touche Éclat concealer van YvesSaintLaurent. Ik kocht deze jaren geleden voor mijn bruidsmake-up en vond hem zo fijn dat ik daarna nooit meer een andere heb geprobeerd. Op dit moment gebruik ik kleur 2,5.

Een poedertje hier, een poedertje daar…

Dan poeder ik mijn gezicht af met de transparante poeder van Essence. Volgens mij wissel ik deze en die van Catrice nog wel eens met elkaar af, omdat ik nooit weet welke ik ook alweer had. Daarna de Mosaic Blush van Essence in kleur 20 en tot slot nog wat highlighter om het af te maken.

En tot slot

Daarna teken ik mijn wenkbrauwen wat bij met het donkerbruine wenkbrauwpoeder. Toen ik donkerder haar had gebruikte ik de rechter kleur maar nu dus de middelte. Geen idee van welk merk dit palet is, ik heb het ooit gekregen tijdens een swap. Als ik er zin in heb dan maak ik een lijntje boven mijn ogen met eyeliner. De Calligraph van Catrice voor de wing (maar die is niet zo mooi zwart) en de Super Liner van L’oréal voor de rest van de lijn. Die is mooi pikzwart! Mijn favoriete mascara is de Feline van L’oréal en die doe ik op zowel mijn bovenste als onderste wimpers. En als ik ergens naartoe ga komt er nog een mooie lippenstift bij. Het liefste een bruintint of warm rood.

Als ik het zo allemaal opschrijf dan lijkt het echt enorm veel, maar in praktijk ben ik zo klaar ’s ochtends hoor 🙂

Wat gebruik jij allemaal aan make-up?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.