Kledingtips voor een fotoshoot

moeder-dochter fotoshoot

“Wat voor kleding trekken we aan?” De vraag die elk jaar weer terug komt als we met alle neven en nichten op de foto gaan voor onze opa en oma. De meningen zijn nogal verdeeld, maar niet alles is even mooi op de foto. Daarom geef ik vandaag 5 kledingtips voor een fotoshoot.

  1. Kies neutrale kleding, zonder teksten of drukke prints. Het is wel leuk om af te wisselen in kledingsoort. Dus de een trekt een lange jurk aan, de ander een rokje met een shirtje en een giletje en weer een ander een broek met een blouse. Als je zorgt dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn, wordt het een heel mooi en speels geheel, zonder dat het te druk wordt door gekke prints.
  2. Ga voor een kleurenpalet van drie of vier kleuren. Zorg dat je vooraf goed hebt gekeken of alle kleuren bij elkaar passen en dat het een mooi geheel wordt. Denk aan bijvoorbeeld zachtroze, off white en zandkleur. Of lichtblauw, wit en oker. Ik persoonlijk vind het ook echt niet mooi als iedereen een spijkerbroek met een wit shirt aan heeft, dat maakt de foto een beetje saai en eentonig.
  3. Kijk naar het seizoen, heb je een buitenshoot in de lente, kies dan voor zachte (pastel)kleuren. Heb je een buitenshoot in de herfst, ga dan juist voor warme kleuren.
  4. Draag kleding waar je je fijn in voelt. Wanneer je kiest voor kleding waarin je je zelfverzekerd voelt, dan straal je dat ook uit. Andersom geldt hetzelfde, voel jij je onzeker over je outfit, dan komt het ook niet mooi over op de foto.
  5. Kijk naar de achtergrond. Heb een een studioshoot met witte achtergrond? Dan kan je jezelf afvragen of je wel witte kleding aan moet trekken. En bij twijfel? Gewoon even advies vragen aan de fotograaf.

Ter inspiratie heb ik nog een paar mooie Pinterest Pins verzameld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.