Zo vind je de perfecte bruiloft outfit *

buffalodress

Het is juni en dat betekent dat we alweer middenin het trouwseizoen zitten. En na ruim twee jaar uitstellen en afwachten is het natuurlijk heerlijk om weer eens lekker uit te pakken voor een bruiloft. Ben jij dit jaar uitgenodigd op een bruiloft maar heb je nog geen idee wat je aan wilt? Dan helpen deze tips jou op weg naar de perfecte bruiloft outfit!

Geen zwart geen wit

Als het om bruiloften gaat dan is er één gouden regel, namelijk dat je nooit wit draagt, tenzij anders aangegeven op de uitnodiging. Alleen de bruid draagt wit en het is echt ‘not done’ om als genodigde ook in een witte jurk te verschijnen. Zelf kies ik altijd voor safe en keur ik alle witte kleding af, dus ook geen witte blouse op een gekleurde rok bijvoorbeeld. Tegenwoordig lijkt hier een soort tweede ongeschreven regel aan te zijn toegevoegd, zwart kan ook niet meer. Het is immers een bruiloft en geen begrafenis. Voel je jezelf toch het lekkerste in zwart? Kies dan voor het altijd stijlvolle donkerblauw, dan zit je altijd goed.

Laagjes

Dan dient het volgende probleem zich alweer aan. Doordat de uitnodiging voor een bruiloft altijd ruim van tevoren komt, weet je natuurlijk helemaal niet wat voor weer het op de dag zelf gaat zijn. De oplossing hiervoor zijn laagjes. En hoewel veel mensen bij laagjes meteen aan een ouderwetse twinset moeten denken, kan je natuurlijk ook laagjes maken met een stijlvolle blazer of juist een wat stoerder jasje. Mijn ervaring met trouwfeesten is dat het ’s avonds altijd warm is, zeker als je graag op de dansvloer staat. Dus houd daar zeker rekening mee bij het uitzoeken van je bruiloft outfit en zoek dus zeker iets uit wat lekker luchtig is.

Comfortabele schoenen

En als je dan eindelijk de perfecte outfit hebt gevonden, dan style je die natuurlijk af met bijpassende schoenen. Als je daggast bent, kan je er zelfs voor kiezen om twee verschillende schoenen uit te zoeken. Een mooie pump voor overdag, want dan zit je lekker veel, en een comfortabele maar elegante slipper voor de avond, zodat je lekker de dansvloer op kunt zonder zere voeten te krijgen. Ga jij liever voor één paar schoenen, dan kan je voor een stijlvolle sandaal met een subtiel hakje gaan. Niet te hoog, zodat je de avond zonder blaren door kunt komen 😉

Bijpassende sieraden

En tot slot zoek je nog wat mooie, bijpassende sieraden uit. Bij een bruiloft mag het net allemaal wat feestelijker dan je normaal gesproken misschien zou kiezen, dus ik zou zeggen hou je vooral niet in. En vergeet ook het bijpassende tasje niet, om je bruiloft outfit perfect mee af te stylen.

Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.