Ga met een veilig gevoel op vakantie *

Wil je met een veilig gevoel op vakantie gaan? En dan niet de hele tijd bang hoeven te zijn over je kostbare spullen thuis? Een goede kluis helpt je hierbij. Kostbare spullen en belangrijke documenten berg je hier veilig in op en zo bescherm je ze tegen brand en diefstal. Dat scheelt een hoop stress! Maar dan de volgende vraag, welke kluisjes zijn er allemaal…?

Veilig op vakantie 

Ik vind het heerlijk om op vakantie vooral bezig te zijn met mijn gezin. We willen dan écht even weg en ons niet bezighouden met thuis. Om extra goed te genieten, bereid ik me goed voor op een veilig vertrek van huis. Zo deel ik nooit vooraf online wanneer we weg gaan en wil ik belangrijke spullen graag veilig opbergen in plaats van ze te verstoppen in de sokkenla. Zo kwam ik op het idee van een kluis

De voordelen van een kluis

  1. Kostbare familiefoto’s bescherm je tegen brand. Dit kunnen papieren foto’s zijn, maar ook digitale bestanden op een SD kaart of externe harde schijf. 
  2. Belangrijke documenten met persoonsinformatie blijven privé. 
  3. Kostbare sieraden en erfstukken bescherm je tegen diefstal. 
  4. Als je een paar weken van huis bent, maak je je minder zorgen om diefstal. Een stressloze vakantie dus! 
  5. Bij eventueel verhuur van je woning, kun je sieraden en documenten veilig achterlaten. 
Veilig op vakantie

Spullen veilig opbergen 

Je hoeft natuurlijk helemaal geen kluis te kopen ter grootte van een brandkast die je altijd in spannende films ziet. Er zijn ook kleine privé kluizen verkrijgbaar. Dat staat toch net even wat mooier in je interieur! Je kunt een kluis speciaal tegen brand en inbraak aanschaffen, maar er zijn ook andere soorten kluizen. Verhuur je tijdelijk je huis? Dan kun je zonder contact op een veilige manier sleutels uitwisselen dankzij een sleutelkluisje.

Heb je geen zin om de kluissleutel bij je te houden? Dan kies je voor een kluisje met cijferslot. Sleutels raak je zo niet kwijt en je deelt de kluis gemakkelijk met je partner. 

Zo weet je of een kluis goed genoeg is

De Vereniging Geld en Waardeberging (VGW) heeft in kaart gebracht waar kluizen aan moeten voldoen, gekoppeld aan dekkingsadvies. Zo weet je precies welke kluizen voldoen aan de brandwerendheid die je verzekeraar wenst. Handig om dus even naar te kijken, voordat je tot aanschaf over gaat.

En daarna? Dan is het tijd om heerlijk ontspannen op vakantie te gaan. Alvast veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.