11 Tips voor de meivakantie

“Ik ontdek net dat onze meiden drie weken vakantie hebben!” Precies dit stuurde ik deze week naar mijn vriendinnetjes. Drie weken meivakantie, dat is nogal wat. Tijd om alvast wat leuke activiteiten te bedenken!

 1. Zet een fietstocht uit langs verschillende speeltuinen. Neem een picknickmand mee met lekkere dingen en jullie komen je dag wel door. Stukje fietsen, even spelen, stukje fietsen, lekker picknicken, succes gegarandeerd!
 2. Een leuke aanvulling hierop is om bij een grotere speeltuin wat langer te blijven. Spreek als verrassing met een vriendje van de kids af, bij voorkeur natuurlijk vriendjes waarvan jij het ook goed met de ouders kunt vinden, zodat de kinderen lekker kunnen spelen en jullie ondertussen gezellig kunnen kletsen.
 3. Het hoeft geen 30 graden te zijn om naar het strand te gaan. Zeker voor de kinderen die wat verder van het strand af wonen is het strand altijd een feestje. Ook hiervoor geldt weer, picknickmand mee, handdoeken om op te zitten, emmertjes en schepjes mee en de kinderen vermaken zich hier uren.
 4. Een kabouterpad alleen voor in de herfst? Nee hoor. Ook in mei kan je heel goed een kabouterpad lopen. Sommige paden zijn gratis, anderen niet, maar het is in ieder geval een leuke bezigheid voor de meeste kinderen.
 5. Het bos blijft ook altijd leuk voor kinderen. Maak er zelf een speurtocht van door allerlei verschillende bladeren en diertjes te zoeken bijvoorbeeld, of bouw samen een gave hut. Neem een kleed en picknickmand mee om ook nog lekker te picknicken in de hut en het wordt gegarandeerd een succes.
 6. Organiseer een knutselmiddag. Nodig een paar vriendjes en vriendinnetjes van je kind(eren) uit en ga samen aan de knutsel. Je kan ervoor kiezen om allemaal tegelijk hetzelfde te maken of om een knutselparcours uit te zetten. Met bijvoorbeeld twee knutselopdrachtjes die ze zelfstandig kunnen en een derde waarbij jij dan helpt. Zo kan je steeds iedereen even goed helpen.
 7. Je kan ook een bakmiddag organiseren. Maak samen je eigen high tea. En na afloop moet natuurlijk ook alles worden opgegeten! Héél vervelend ? Je kan dit natuurlijk ook doen met vriendjes en vriendinnetjes en in de vorm van een parcours. Of met een van jouw vriendinnen erbij voor wat extra hulp.
 8. Sowieso doen parcours het altijd erg goed bij kinderen. Pak er een wekkertje bij en doe verschillende activiteiten achter elkaar. Alles tien minuten. Bijvoorbeeld tien minuten voorlezen, dan tien minuten een spelletje, bouw in tien minuten een hut, tien minuten kleuren, en zo zijn er genoeg activiteiten te bedenken.
 9. Maak er een verkleedmiddag van. En dan niet met de standaard verkleedkleding, maar met de kleding van papa en mama. Geweldig vond ik dat als kind, lekker in mama’s (oude) kleding rondlopen, of in een mooie jurk. En het allerleukste is het dan natuurlijk als mama ook meedoet…
 10. Maak een thuisbioscoop. Sleep twee matrassen naar beneden, schuif de salontafel aan de kant en maak een heerlijke ligbioscoop van de woonkamer. Gordijnen dicht, bak popcorn erbij en de favoriete film van de kids. Misschien als verrassing nog wel met een (paar) vriendjes erbij, super leuk!
 11. En als de matrassen dan toch al in de woonkamer liggen… Slaap je toch gezellig een nachtje met z’n allen in de woonkamer! Kei gezellig en absoluut iets wat ze zich over twintig jaar nog zullen herinneren.

Alvast een hele fijne vakantie gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.