De leukste fietsroutes met kinderen *

fietsroutes met kinderenOké ik geef het toe. Ik hou niet van fietsen. En al helemaal niet van doelloos fietsen. Maar omdat Aukje het wel leuk vindt om te fietsen en het natuurlijk ook erg gezond is, bedacht ik 7 leuke fietsroutes met kinderen waarmee zelfs ik fietsen nog leuk ga vinden!

  1. Maak een speeltuin-fietsroute. Zoek een aantal speeltuintjes op die in de buurt liggen, en fiets van speeltuin naar speeltuin. Overal stop je even zodat de kinderen lekker kunnen spelen.
  2. Fiets naar een leuk kindvriendelijk restaurantje in de buurt. Drink samen wat en bestel er een gebakje bij zodat het een echt speciaal uitje is. Daarna fiets je samen voldaan weer terug.
  3. Maak een familie-fietsroute. Kijk welke twee familieleden er dichtbij wonen en fiets er samen heen. Bij beide adresjes kunnen de kindjes even lekker spelen om vervolgens weer verder te fietsen.
  4. Maak een fiets-speurtocht. Dit kan je op verschillende manieren doen. Met foto’s of met pijlen en verwerk er opdrachtjes tussen zodat het niet alleen om het fietsen draait.
  5. Fiets als verrassing naar een vriendje of vriendinnetje van je kindje. Hij of zij mag vervolgens lekker meefietsen om vervolgens samen ergens te gaan picknicken. Na afloop fiets je samen weer terug naar huis.
  6. Maak een dieren-fietstocht. Zoek vooraf uit waar er in de buurt dieren staan. Denk aan een kinderboerderij, koeien, paarden, eendjes of wellicht staan er ook wel schapen of andere dieren in de buurt. Misschien mag je sommige dieren wel voeren, dus neem wat brood mee.
  7. Fiets eens op een andere manier. Huur een keer een tandem, of een piet plezier fiets. Gegarandeerd plezier!

Het leukste is het natuurlijk als je kindje zelf kan fietsen op zijn eigen kinderfiets, maar ook als je kindje kleiner is en nog bij je achterop zit kan je veel van deze “routes” eens uitproberen. En ik kan je vertellen, wanneer je een gezellig doel hebt wordt fietsen ineens een stuk leuker! Wij hebben in ieder geval een doel dit voorjaar, leren fietsen zonder zijwieltjes zodat we gezellig samen op pad kunnen. En als Aukje jarig is dan krijgt ze waarschijnlijk één van de gave fietsen van fietsen op fietsen, zodat ze straks helemaal hip deze leuke fietsroutes kan fietsen.

Heb jij nog  tips voor leuke fietsroutes met kinderen? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.