Nieuwe kinderschoenen voor de dames *

kinderschoenen

“Mam! Er zit een muis in mijn schoen!” Aukje komt aanrennen en springt op de tafel. Ik begin te lachen, “ja hoor, een muis in je schoen.” Totdat ik er naartoe loop en inderdaad een heel klein muisje in haar schoen zie zitten…

Er zitten voordelen aan het wonen in een buitengebied, maar er zitten zeker ook nadelen aan. En die muis, is daar dus een voorbeeld van. Afgelopen week toverde ik alle schoenen van de kids tevoorschijn, om te kijken wat ze nog passen. Ik besloot dat de snowboots naar zolder mochten en liet de rest nog even in de gang staan, zodat we na schooltijd even samen naar de maten konden kijken. Zo tegen het voorjaar wil ik in ieder geval dat ze een paar passende sneakers, laarsjes en sandalen in de kast hebben staan. Het weer kan in deze tijd immers alle kanten op gaan.

Er stonden dus zeker zes paar schoenen in de gang, waaronder de heerlijk warme snowboots. Desondanks vond de minimuis juist Aukje haar passende sneaker de perfecte schoen om even een dutje in te doen. Met als gevolg dat de meiden voortaan eerst een keer tegen hun schoen aanschoppen, voordat ze hem aan durven te trekken (en geef ze eens ongelijk…).

Maar goed, nadat ik alle schoenen aan een grondige inspectie had onderworpen, bleek er nog maar heel weinig te passen. Beetje jammer wel, want sommige schoenen waren voor mijn gevoel echt nog niet aan vervanging toe. Maar het bleek dus toch alweer tijd voor een ritje richting de schoenenwinkel. Nou hebben wij het geluk dat er een hele fijne kinderschoenenwinkel hier in de buurt zit, waar ze hele fijne kinderschoenen van Shoesme hebben, maar ook de andere bekendere merken. En eerlijk is eerlijk, schoenen zijn zo ontzettend belangrijk, dat ik daar niet op wil bezuinigen.

Meestal zorg ik dat ze één paar goede, stevige schoenen in de kast hebben staan. Daarnaast komt er zo in deze tijd nog een paar goede sandalen bij en dan worden er meestal ook nog een paar goedkopere sneakers en slippers aan de collectie toegevoegd. Ik bedoel, een dame moet wat te kiezen hebben toch? 😉

Emmi heeft haar oog al op de lakleren bikerboots laten vallen, maar ze heeft niet zo’n hele makkelijke voeten dus we gaan deze week toch maar even naar de winkel toe om te passen. Hopelijk voor haar passen de boots goed, want ik moet toegeven dat ik het ook wel echte Emmi schoenen vind. Aukje moet ik vooral nog zien te overtuigen dat badslippers echt niet geschikt zijn om op naar school te gaan, dus hopelijk vindt ze een mooie sandaal waarmee ze ook over straat durft. Want ik kan wel zeggen dat het hartstikke leuk staat, maar de dames hebben tegenwoordig ook echt een eigen mening (en dat is maar goed ook 😉 ).

Vind jij het kopen van goede kinderschoenen ook zo belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.