Mijn nieuwe, zomerse sport outfit

sportkleding decathlon

Een paar maanden geleden kon ik het me niet voorstellen dat ik twee keer in de week in de sportschool zou staan. Inmiddels houd ik het al vijf maanden goed vol en werd het tijd voor een nieuwe, zomerse sportoutfit. Want hoe leuk mijn andere sportbroek ook is, die is toch echt te warm met dit weer…

Toen ik in februari begon met sporten kocht ik even snel bij de Kruidvat een sportbroek en twee sportbh’s. Het kwam uit de sportlijn van Leontien, zag er prima uit en was niet duur. Goed genoeg om mee te beginnen. Ik deed er gewoon een shirtje van mezelf bij aan en met mijn schoenen van Adidas was ik er klaar voor. Eerst maar eens zien of het sporten vol te houden zou zijn, voordat ik in betere sportkleding zou investeren.

Al snel kwam er een sportbroek bij, eentje van de H&M. Misschien heb je hem op Instagram al eens voorbij zien komen. Nadat ik die broek eenmaal had, vond ik die van Kruidvat helemaal niet meer fijn dus ik kocht er nog eentje bij H&M. Shirtjes vond ik nog steeds niet nodig, mijn eigen t-shirts voldeden nog prima.

En toen werd het warm. En nog warmer. Ook in de sportschool was het ontzettend heet en dus besloot ik om die enorme drempel over te gaan. Ik zou een korte sportbroek gaan kopen. Geloof mij, dat was echt een flinke drempel. Nadat ik het halve internet had afgezocht besloot ik om toch maar naar een winkel toe te gaan, in plaats van maar te blijven bestellen en retourneren. Want dit schoot niet op.

sportkleding decathlon

Ik ging naar Decathlon (no spon), eigenlijk vooral omdat daar een neef werkt (niet dat hij er op dat moment was, maar toch 🙂 ). Ik heb werkelijk elke korte broek, die in mijn maat aanwezig was, gepast, maar ik werd er niet heel vrolijk van. De strakke broekjes maakten me onzeker, de wijde broekjes waren lelijk en daarnaast ook ontzettend onhandig bij bijvoorbeeld de leg press (hallo onderbroek!). Uiteindelijk liep ik naar een ander rek waar nog één broekje hing, in eigenlijk een te kleine maat. Alsof het zo moest zijn zat deze maat perfect. Super fijn! Een wat wijder broekje met een aansluitend broekje eronder. Ideaal. Maar omdat ik het broekje nou niet bepaald leuk vond besloot ik dat er een leuk topje op moest.

sportbroekje decathlon

Weer speurde ik het hele rek af. Alle topjes met een open rug vielen al af (iets met weinig zelfvertrouwen en een trauma aan mijn puberteit acné) en dat waren er nogal veel. Enkele topjes stonden open bij mijn oksels en omdat ik niks kon vinden in het anonieme zwart wat ik graag wilde, besloot ik om dan maar een gekleurd topje te proberen. Ik trok hem aan en wonder boven wonder stond het eigenlijk nog best leuk ook.

En zo stond ik dus na een half uur intensief passen weer buiten met niet alleen een korte broek (€ 16,99) maar ook een knalroze sport top (€ 6,99) en een fijne sport bh (€ 12,99). Meer gekocht dan eigenlijk de bedoeling was, maar achteraf ben ik er heel erg blij mee. Ik heb het setje donderdag ook meteen getest en hoewel ik me nog niet helemaal op mijn gemak voel in deze zomerse sportoutfit, went dat vast vanzelf. Ik had het in ieder geval een stuk minder heet en dat is ook wat waard!

Waar koop jij jouw sportkleding het liefst? Want ik sluit niet uit dat er misschien binnenkort nog een setje gekocht gaat worden hihi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.