Zelfverzekerd in bikini? *

bikini

“Mama, wanneer gaan we weer een keer zwemmen?” Onze meiden zijn gek op het zwembad, dat hebben ze overduidelijk niet van mij want ik vind het vreselijk. Niet vanwege mijn krullen (wat veel mensen blijkbaar denken) maar ik vind het gewoon niks. Het koude water, de drukte, de oververhitting in de te kleine hokjes na afloop en niet te vergeten het rondlopen in bikini. Alhoewel dat laatste puntje wel een steeds minder belangrijke rol speelt hierin, en dat komt mede door mijn nieuwe bikini’s…

Ieniemienie?

In oktober gingen we voor het eerst sinds 7 (!) jaar weer een keer naar het buitenland op vakantie. Een heuse zonvakantie en hoewel ik het rondlopen in bikini in het zwembad niet bepaald tot mijn hobby kan noemen, loop ik tijdens een zonvakantie het liefst de hele dag in bikini. Mits ik een beetje leuke bikini heb dan wel. Maar dan komt het, een leuke bikini. De trend van tegenwoordig zijn van die ieniemienie broekjes. Je weet wel, die prachtig staan om jonge twintigers billen maar waar mijn bijna veertigersbillen maar een beetje treurig in hangen. Geloof me, ik heb het geprobeerd hoor, zo’n hip klein broekje. Maar ik had de hele tijd het idee dat mijn broekje tussen mijn billen kroop en ik de hele handel er weer even goed in moest hangen. Alleen dat ging dan weer niet vanwege het gebrek aan stof. Je begrijpt, geen succes wat mij betreft.

Het andere uiterste

Dan heb je het andere uiterste, van die hele grote broekjes die lekker hoog zitten. Perfect om het een en ander mee te verbergen, mocht je dat willen. Maar verrassend genoeg bleek ook dat geen succes. Waar anderen daar misschien heel blij van worden, leek het bij mij juist meer te accentueren en dan precies op de plekken waar ik het niet wil. Ik bedoel, ik heb de welbekende zwangerschapsvraag net even iets te vaak om mijn oren gekregen en daar ben ik eigenlijk wel een beetje klaar mee. Dus ook de hoge bikinibroek werd, wat mij betreft, afgeschreven.

Mix and match

Terwijl mijn zoektocht naar de bikini met het perfecte broekje doorging, kwam er een ander probleem bij. Want degene die heeft bedacht dat bikini’s als setje, in één maat, verkocht worden is vast een man. Zeg nou eerlijk, je hoort een bikini toch gewoon los van elkaar te kopen. Een broekje in de ene maat en een bovenstukje in een andere maat. Of nog liever, in een cupmaat. Het is mij in ieder geval nog nooit gelukt om een goed passende bikini of tankini te kopen die in één maat werd verkocht. Nou heb ik daar gelukkig ook nooit last van gehad want al vanaf mijn zestiende koop ik mijn bikini’s altijd bij LASCANA. Lekker online waar je kunt mixen en matchen totdat je de perfecte bikini hebt samengesteld!

Zelfverzekerd in bikini!

En zo kwam ik dus die perfecte bikini tegen, met een top die mijn decolleté weer een beetje laat lijken op hoe ze in het pré kids tijdperk eruit zag en met een broekje die precies tussen de ieniemienie en het andere uiterste in zat. Niet te klein, niet te groot, maar precies goed. Beide billen passen erin, hoog genoeg dat ik er gewoon mee kan gaan zitten zonder dat ik me druk hoef te maken om het welbekende bouwvakkers decolleté (want daar wordt toch echt niemand blij van) maar gewoon precies genoeg stof op alle vlakken. Ik nam de bikini mee naar Turkije, samen met nog twee andere exemplaren, maar deze won het echt van de rest. In deze bikini voelde ik me zowaar niet onzeker. Sterker nog, ik voelde me, je gelooft het niet, juist zelfverzekerd. Je begrijpt, na deze vakantie heb ik de bikini nog in twee andere kleuren bijbesteld.

Dè bikini…

En nu hoor ik je denken, welke bikini is dat dan? Ik heb het over de triangle bikini met sierbandjes maar de triangle bikini met volant geeft ook precies hetzelfde effect. Mooi, vrouwelijk en met de perfecte pasvorm! Beiden gewoon te bestellen bij LASCANA dus je kunt lekker thuis op je gemak passen, in plaats van in een pashokje met veel te scherp licht 😉 Shop ze!

Heb jij de perfecte bikini al gevonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.