De favorieten van mama Henrike

 Favorieten vanElke zaterdag komt er in de rubriek “de favorieten van”, een andere mama aan het woord over haar favorieten. Vorige week trapte ik zelf af met mijn eigen favorieten en vandaag is het de beurt aan mama Henrike.

Stel jezelf even kort voor: Ik ben Henrike Laning, geboren in 1974 en (alleenstaande) moeder van Dunya (8 jaar). We wonen in Amsterdam. Momenteel werk ik als vrijwilliger op een basisschool als onderwijsassistent, maar ik hoop snel een betaalde baan te vinden. Ik heb mijn hoop gevestigd op een baan met vluchtelingkinderen. Dat lijkt me geweldig om te doen! Mijn hobby’s zijn; bloggen, lezen, tv kijken en leuke dingen doen met Dunya.
Op welke blog kunnen we meer over jou vinden? Ik ben themablogger op Mamaplaats. Daar blog ik over de na-schoolse activiteiten van Dunya en allerlei andere belevenissen van ons samen.
Wat is het favoriete kledingmerk voor je kind? H&M, maar sinds kort heb ik de Zara ontdekt en dat is weer heel anders. Ook heel leuk. Dunya wordt daar weer wat stoerder van en dat vind ik best leuk. Ze mag dat schattige imago wel een beetje loslaten, want het is een meisje met pit. Dat mag ze best laten zien in haar kleding.
En het favoriete kledingstuk? Wat ik Dunya het leukste vind staan is wel een mooie roze glitterjurk met het stoere zwarte jasje dat we onlangs hebben gekocht. Dat komt best overeen met wat Dunya’s favoriete kleding is. Maar eigenlijk vind ik alles leuk wat ze heeft. Vooral combinaties van roze met een andere kleur vind ik haar mooi staan.
Wat is jouw favoriete televisieprogramma voor kinderen? We zijn allebei dol op Spangas!
En je favoriete (voorlees)boek? Pluk van de Petteflet
Wat is jouw favoriete foto van je kind?Henrike2Wat is jouw favoriete dagje uit met je kind? Dagje Pretpark omdat ik Dunya dan zo zie genieten of dagje Tun Fun, (ondergrondse speeltuin in Amsterdam)  waar Dunya zich lekker kan uitleven en ik mijn blog kan schrijven op mijn laptop. Onze lieve oppas werkt daar en behalve bloggen kan ik ook even gezellig kletsen, met mijn oud-leerling! (Bijzonder hè? Een oud-leerling van mij die nu volwassen is en op mijn dochter past!)
Wat is je favoriete binnen activiteit met je kind? Samen lezen, tv kijken, spelletje doen
En je favoriete buiten activiteit? Tun Fun of speeltuin.
Wat is je favoriete speelgoed voor je kind? Ik zou haar het liefste zien lezen, maar zelf kijkt ze liever tv of doet ze spelletjes op de computer.
En je favoriete spelletje om samen te doen? Bunny Hop
En welke cd vind jij het leukste voor je kind? 10.000 luchtballonnen van K3
En heb je ook een favoriet liedje? Hallo Wereld van Kinderen voor Kinderen. Ontroerende tekst, mooie melodie, kan ik best een beetje emotioneel van worden soms.
Welk moment van de dag vind jij het fijnste en waarom? Als Dunya lekker in bed ligt. Even voorlezen, knuffelen, beetje kletsen over de dag.De favorieten van
Henrike bedankt voor het meedoen en voor het delen van jouw favorieten!

Wil jij ook een keer meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar info@aukjeswereld.nl en wie weet zie je jouw antwoorden hier binnenkort staan!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.