Gastblog: Zullen we het toch nog proberen?

‘Mijn uitzicht; Luuk (3) in de zandbak en Jelle (1) op het kleed. Gezellig met z’n allen op de camping. Vijf jaar geleden zaten we volgens Facebook ook op de camping, toen nog met z’n tweeën. Bewust erop uit getrokken omdat onze zoveelste ICSI poging was mislukt…

Wil jij ook graag (anoniem) je verhaal delen omtrent het moederschap? Mail me dan op info@aukjeswereld.nl

Ik herinner me nog zo het gevoel… De rosé biertjes die ik had ingekocht omdat ik weer ‘mocht’ drinken van mezelf, de wandelingetjes die we samen maakten, maar vooral het gehuil en gepraat. We zijn altijd sterk geweest, maar kort na een mislukte poging heerste bij mij vooral wanhoop, weer een poging voorbij, weer voor niks al die spuiten gezet en op en neer naar Maastricht.
 
Het valt dan ook niet te beschrijven hoe het gevoel nu is. Ik kan nog elke dag dat gevoel van vijf jaar geleden terug halen om daarna dolblij te worden als ik naar m’n jongens kijk. Zelfs nu, nu ik dit schrijf word ik overladen door een gevoel waar ik heel lang op heb moeten wachten, trots en heel dankbaar.
 
Bij elke gebroken nacht (we hebben er niet veel maar afgelopen nacht mochten we er weer aan geloven) denk ik, had ik dit willen missen? Nee dat had ik echt zeker niet.
Voordat we aan onze laatste poging begonnen had ik het al afgesloten, een kind van onszelf. Het adoptie informatie pakket was al in huis gehaald en we maakten steeds meer plannen voor de toekomst, een toekomst voor twee. En toch lukte het, zwanger worden- bevallen – moeder zijn. Twee keer zelfs.
 
We hebben nu nog één cryo over, maar ik ben zo blij met mijn twee jongens dat ik het ( meestal) goed vind zo. Maar heel soms, als ik weer word overladen door dat trotse gevoel, denk ik; zullen we het toch nog proberen?
 
Linda, bedankt voor het delen van je verhaal. Ik wens jou en je gezin alle goeds toe!
 
Hoever zou jij gaan, als je gebonden bent aan het ziekenhuis?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.