Angelique: Thuis sporten

Door een operatie die ik heb gehad en ziekte van de kinderen, bijna de hele maand december, kon ik een lange tijd niet sporten. Helaas merk ik dan al vrij rap dat alles wat slapper wordt. Eindelijk mocht ik weer beginnen op de sportschool toen de mededeling kwam dat Nederland in een intelligente lockdown ging. Enorm balen, want toen kon ik alsnog niks doen…

Al een tijdje zit ik te spelen met het idee om thuis te gaan sporten. Maar dan wel soort van begeleid en niet dat ik zelf steeds oefeningen moet gaan verzinnen. Been there, done that en dat had niet het gewenste effect. Ik kan in principe wel de motivatie opbrengen, maar niet de inspiratie om het zo maar te zeggen.

Ik heb in het verleden al eens thuis gesport. Ik vind het altijd lastig om op een bepaalde tijd te moeten sporten. Ik ben meestal of net te laat of veel te vroeg, waardoor ik andere dingen ga doen en dan alsnog op het nippertje aanwezig ben. En ik vind het lastig te combineren met mijn werk, de kinderen en Paul die 4 dagen in de week avond- en nachtdiensten draait. Dus als ik thuis kwam na het werk kon ik eten en niet lang daarna moest Paul alweer weg. Nu kan je voor iedere keer een oppas regelen, maar dat gaat ook zo in de kosten lopen naast het abonnement op de sportschool.

Maar goed, ik heb het wel een tijdje volgehouden op mijn crosstrainer en krachtoefeningen met attributen. Ik zocht op Youtube fimpjes op of volgde de oefeningen van een app. Ik ben daar uiteindelijk mee gestopt omdat ik vrijwel alleen maar dezelfde oefeningen deed en dus nagenoeg geen resultaat zag. De crosstrainer heb ik niet meer, maar attributen nog wel.

Afgelopen jaar volgde ik meestal groepslessen op de sportschool. Ik merkte dat ik met alleen krachttraining meer moeite had met mijn motivatie, al vond ik het wel leuk om te merken dat ik steeds wat meer gewicht aankon. Ik heb vroeger veel gedanst en ook yoga geeft mij rust in m’n hoofd en helpt met mijn lenigheid. Daarnaast geven vechtsporten mij veel energie.

Nu heb ik via mijn grote vriend Google twee kanalen gevonden die een programma voor thuis aanbieden, Fit at home en Fitchannel. Het lijkt heel erg op elkaar, maar ik heb dus geen idee welke ik zou moeten kiezen. Nu kan ik natuurlijk een soort van iene miene mutte doen, maar ik ben ook heel erg benieuwd of jullie wellicht ervaring met een van deze programma’s hebben en zo ja welke. Of een andere vorm van thuissporten mag uiteraard ook. Alle tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.