Vakantietip: Bing in de bios

Bing in de bios

Reis mee met Bing, Flop en al hun vriendjes en beleef een heel uur lang de grootste avonturen! Tijdens de speciale mini mornings bij Vue blijven de lichten gedimd, staat het geluid minder hard en krijgen de kindjes een filmdiploma na afloop. Dat is een fijne kennismaking met de bioscoop!

Afgelopen zondag mocht ik namens Aukjeswereld naar Bing in de bios bij Vue in Hilversum. Superleuk natuurlijk, want Dewi kijkt vaak naar Bing op tv bij Zappelin. Ook Logan vindt het nog leuk om te zien en ondanks wat gemopper van “mam, daar ben ik echt te oud voor” ging Jonah ook gezellig mee. Ik vond het wel spannend, want Dewi is natuurlijk echt nog wel jong, maar waarom het ook niet proberen dacht ik. Het was nu juist speciaal voor jonge kinderen.

Voor degenen die Bing (nog) niet kennen, Bing is een 3-jarig konijntje dat samen met zijn vriendjes allerlei avonturen beleefd. Hij wilt van alles uitproberen en onderzoeken, maar dat gaat niet altijd goed. Gelukkig heeft hij Flop die hem dan helpt en dingen uitlegt. De afleveringen sluiten mooi aan bij de belevingswereld van een peuter.

Bij binnenkomst was de entree mooi versierd met allerlei Bing materiaal en zelfs Bing was speciaal langsgekomen om de kinderen te begroeten. Dewi zag hem al vrij snel en begon enthousiast “Bing” te roepen. Ik liep met haar naar Bing toe, maar ze durfde niet te dichtbij te komen. Dat was toch wel even spannend zo’n grote Bing!

Dan maar alvast een plekje uitzoeken in de zaal. Ik had een plaats uitgekozen aan het middenpad, want mijn kleine spring in het veld kennende zal ze niet lang stil zitten en zo had ze nog wat bewegingsruimte. Wij waren vrij vroeg dus moesten een tijdje wachten tot de film begon. En toen het moment daar was, en de lichten gingen heel even uit, was Dewi meteen gebiologeerd door het doek en zei ze “wow”.

De film is opgebouwd uit 7 afleveringen met interactieve spelletjes en sing-a-longs. Hier was Dewi wel nog wat te jong voor, maar gewapend met haar zakje popcorn heeft zij 4 afleveringen stilletjes op mijn schoot gezeten. Daarna begon ze onrustig te worden en kon ze lekker op de grond spelen en een klein stukje heen en weer lopen. Gelukkig was zij zeker niet de enige of de eerste die onrustig werd, dus schuldig hoefde ik mij niet te voelen.

Vanaf 21 april is Bing te zien bij diverse Vue bioscopen door heel Nederland. Op zondagochtend hebben zij de Vue mini mornings, speciaal voor de allerkleinsten. Het licht staat gedimd en het geluid staat minder hard. Ideaal dus mocht je een keer met jonge kinderen naar de bioscoop willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.