Jelske: Het Club van Sinterklaas Feest

het club van sinterklaas feest

Zo die wekker ging vroeg vanochtend! Langzaam probeer ik mezelf uit dit heerlijke zondagsnestje te sleuren … die vroege ochtenden zijn nog steeds niet aan mij besteed. Nadat de kindjes in Pietenstijl met hun broodtrommeltjes in de auto zaten, voelde mijn eerste taak van vandaag weer volbracht 😉 Op naar Het  Club van Sinterklaas Feest in Kinepolis Utrecht!
We waren ruim op tijd en lopen over de rode loper naar binnen bij Kinepolis. We sluiten aan in de ‘genodigden’ rij. Wanneer we aan de beurt zijn, blijken de kaartjes nog niet klaar te liggen. Geen enkel probleem wordt ons vertelt en ze bellen wat heen en weer. Een paar minuten later komt een uiterst vriendelijke dame naar ons toe en regelt 4 kaarten op een andere plaats. Wat een service!

Zaal 12, daar was onze bestemming. Na kaartcontrole stonden 2 vrolijke pieten bij de ingang van de zaal te wachten. De ene Piet deelde zakjes pepernoten uit en de andere had van die gekleurde toverstaffen met van die lichtgevende sliertjes. Oftewel, mijn dochter haar dag kon eigenlijk al niet meer stuk.

We wandelen de grote bioscoopzaal in en daar stond voor het giga scherm één decorstuk. Een beetje minimaal in zo’n grote zaal met zoveel commercie rondom deze club. Maar aangezien decor niet altijd van meerwaarde is ben ik heel benieuwd wat er staat te gebeuren. In ieder geval tot nu toe een overvloed aan tevreden, stuiterende kinderen met zwaaiende stafjes.

het club van sinterklaas feest

De lampen gingen uit… Op het puntje van haar stoel, keek ze hoe de Pieten binnen kwamen. Vol verwachting wat er allemaal zou gaan gebeuren. Daar waren haar idolen Danspiet en Coole Piet. Jammer genoeg waren de eerste paar zinnen haast niet te verstaan. Het leek alsof het geluid niet ver genoeg de zaal in kwam. Totdat het eerste liedje uit volle borst gezongen werd, een hard en onzuiver geluid galmde de zaal in. Arme oortjes van alle kinderen in de zaal. En dit terwijl de geluidsman op ongeveer 5 meter van de voorstelling af stond met zijn installatie. Waarom het geluid dan toch zo klonk ‘mag Sint weten’ 😉

Aangezien onze kinderen regelmatig mee naar evenementen gaan, nemen wij standaard oorbeschermers mee. Zo houden we de onnodig hoge decibellen buiten het oor, terwijl ze toch alles kunnen volgen. Ideaal!

Toen de oortjes eenmaal beschermd waren, kon ik mij focussen op de show. Persoonlijk vond ik (gezien mijn theaterachtergrond) dat er veel meer uit de voorstelling gehaald had kunnen worden. Zeker na het zien van de film. Want oh oh oh, wat is dit een leuke film voor jong en oud! Deze film sluit perfect aan op de doelgroep, heel vriendelijk, grappig en toch spannend. Een tof en duidelijk verhaal, mooi beeld (zeker in het Kinepolis), goed geluid!, goede acteurs, perfecte tijdsduur. Alleen maar lof hierover! Ze zijn niet voor niets met de ‘Gouden Film’ bekroond!

En als klap op de vuurpijl, na afloop stonden de echte Sinterklaas, Coole Piet, Dans Piet, Muziekpiet van de film en de voorstelling klaar om samen een leuke, grappige of stoere foto te maken. Complimenten voor hun lieve en vriendelijk benadering richting de kinderen. En tot onze verwondering wilde onze dochter nu voor het eerst met alle karakters op de foto!

Al met al een leuke beleving voor de kleintjes! De liedjes, de acteurs, de reactie van de kinderen uit de zaal, de gave film, de lichtgevende toverstaffen, alle krakende zakjes en de foto’s maakten alles tot een erg leuke ochtend!
Wie is hier nog meer geweest?

www.ZoLukkie.nl

P.s. Tip voor het verlanglijstje van de Sint; gehoorbeschermers (of een andere geluidsinstallatie 😉 )!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.