“Ik ben goed zoals ik ben” – Tamara

Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer vrouwen onzeker. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, dus daarom ben ik deze rubriek gestart. “Ik ben goed zoals ik ben!” Waarin ik door middel van een aantal vragen, vrouwen eens heel bewust, positief naar zichzelf laat kijken. Vandaag is Tamara aan de beurt…

Wie ben je? 

Ik ben Tamara 31 jaar, 15 jaar samen met mijn lieve vriend en in oktober 2015 voor het eerst mama geworden van mijn zoontje. Kort daarna in november 2016 kregen we onze dochter. Druk bestaan momenteel met 2 zeer kleine kindjes! Daarnaast werk ik 3 dagen per week als secretaresse bij een werving & selectiebureau, blog ik sinds een paar maanden op mijn eigen website www.mamatamtam.nl en zijn we in ons huis druk bezig met renovatiewerkzaamheden.

Als je jezelf zou moeten omschrijven aan de hand van drie positieve woorden, welke zouden dat zijn? 

Doorzetter, vriendelijk en behulpzaam.

Een doorzetter omdat ik altijd probeer om alles eruit te halen. Ook al zit ik bijvoorbeeld in een moeilijke situatie, ik probeer altijd overal het beste van te maken en zet vooral door, totdat ik heb bereikt wat ik wil bereiken. Vriendelijk en behulpzaam komt ook mede door mijn beroep. Als secretaresse ben je al snel behulpzaam doordat je dienstverlenend bent ingesteld. Vriendelijkheid staat dan meestal voorop omdat je als visitekaartje van een bedrijf fungeert. Daarnaast hoop ik dat mijn vrienden en familie mij ook als vriendelijk ervaren…haha! Ik probeer in ieder geval altijd een luisterend oor te zijn!

Noem drie redenen waarom je partner jou heeft gekozen. 

Omdat wij letterlijk elkaars wederhelften zijn. Wij vullen elkaar aan op de vlakken waarop de ander juist tekort komt. ik denk dat we samen een mooie balans hebben gevonden in onze beiden karakters. Ik denk dat mijn partner mij heeft gekozen omdat we dezelfde humor delen, we dezelfde interesses en raakvlakken hebben waardoor we heel veel dingen ook echt samen doen en omdat hij op mij kan bouwen, ook in minder leuke situaties.

Jouw vrienden vinden jou een fijne vriendin omdat:

Ik open en eerlijk ben en vaak direct zeg wat ik ervan vind. Kan maar duidelijk zijn en veelal wordt dat gewaardeerd. Mijn vrienden zijn zelf ook zo, dus daarom klikt het denk ik goed!

Jouw collega’s vinden jou een fijne collega omdat: 

Eigenlijk gelijk aan bovenstaand antwoord. Ik ben op mijn werk niet veel anders als thuis en bij mijn vrienden.

Jouw gezin vindt jou een goede moeder omdat:

Mijn kinderen zijn eigenlijk nog te klein om dit echt uit te spreken, maar hoop dat ze vinden dat ik een goede moeder ben omdat Ik best makkelijk ben en veel goed vind, zolang iedereen maar eerlijk, oprecht en met respect met elkaar om kan gaan. Mijn vriend en ik zijn gelukkig beiden zo ingesteld. Dat zorgt bij ons voor rust en gezelligheid in huis. Duidelijke regels waardoor er ook veel vrijheid is. Tot nu toe komt mijn zoontje nog niet verder als ‘mama lief’ Dan ben ik al helemaal blij…(smelt!)

Jouw kinderen vinden het leuk als je:
Gek met ze speelt buiten in de tuin. Lekker rollen over het gras! Dan gieren ze het uit van het lachen. Ze vinden het geweldig om de volledige aandacht van mama (maar ook papa en liefst van allebei tegelijk) te krijgen. Lekker stoeien, met een bal spelen, zoiets staat altijd wel garant voor 100% plezier.
Wat vind je mooi aan jezelf? 

Mijn haar en ogen.

Wat vindt je partner mooi aan jou? 

Hij zegt altijd dat hij valt op mijn uitstraling! Algeheel beeld denk ik dan… 🙂

Wanneer voel jij je op je mooist? 

Uiteraard als ik moeite heb gedaan, bijvoorbeeld voor een feestje. Mooi in de make-up, kapper geweest, mooie kleren aan. Daar wordt ik wel blij van. Zeker na 2 jaar achter elkaar zwanger te zijn geweest (zo voelde het echt..!) Ik vind ik het heerlijk om weer in mijn normale kleding te passen. Vooral die leuke zomerjurkjes en hoge hakken! Geweldig!

Waar ben je goed in? 

In streng en gestructureerd zijn voor mezelf. Als voorbeeld; ik wilde perse een bepaald streefgewicht hebben na mijn 2 zwangerschappen. Dan kan ik heel doelgericht te werk gaan en laat ik me door niets beïnvloeden. Als ik iets heel graag wil, dan ga ik er volle bak voor!

Noem een volledig nutteloos iets waar je goed in bent: 

Ik kan heel goed namen onthouden, zelfs van jaren geleden ken ik mensen vaak echt nog bij naam, ook al heb ik ze maar 1 keer gezien.

Wanneer ben je trots op jezelf? 

Als ik naar onze kinderen kijk, als zij happy zijn, dan zijn mijn vriend en ik dat ook. En als ik een doel voor mezelf heb bereikt; nu hoop ik bijvoorbeeld dat mijn website mamatamtam.nl ook een succes gaat worden!

Tamara, bedankt voor je antwoorden!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.