“Ik ben goed zoals ik ben” – Jessica

Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer vrouwen onzeker. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, dus daarom ben ik deze rubriek gestart. “Ik ben goed zoals ik ben!” Waarin ik door middel van een aantal vragen, vrouwen eens heel bewust, positief naar zichzelf laat kijken. Vandaag is Jessica aan de beurt…

Wie ben je? 

Mijn naam is Jessica, ik ben 26 jaar en woon samen met mijn man onder de rook van Schiphol. Samen hebben we twee draken van katten, waar we ontzettend veel van houden. Sinds ander halfjaar blog ik 3x per week op www.lifebyjess.nl en hier kan je dan ook van alles lezen over persoonlijke kwesties, tips, recepten etc. Voor ieder wat wils!

Als je jezelf zou moeten omschrijven aan de hand van drie positieve woorden, welke zouden dat zijn? 

Betrouwbaar, Meelevend & Zorgzaam. Dat zijn de drie woorden die het eerste bij mij opkomen als ik aan mijzelf denk. Ja een toelichting op de karaktereigenschappen, het spreekt al heel veel voor zich denk ik.

Zelf vind ik dat ik betrouwbaar ben, heb je een geheim of een gevoel dat je bij mij kwijt wilt maar niet bij andere, dan komt het ook niet bij een ander terecht! Ik kan mij heel goed verplaatsen in een ander, wat zal diegene voelen, hoe zal een bepaalde situatie überhaupt aanvoelen. Soms is het zo groot dat ik mijn eigen emotie niet meer voel, omdat ik die van een ander probeer over te nemen.

De laatste zin van het vorige stukje zegt voor mij ook al genoeg over de karaktereigenschap zorgzaam. Ik wil het graag iedereen naar zijn zin maken, ik wil voor iedereen zorgen en zelfs als dat mijn eigen geluk in de weg staat voor een periode.

Noem drie redenen waarom je partner jou heeft gekozen. 

Vincent noemt mij ook heel zorgzaam, maar hij vind het ook heel leuk dat hij zo ontzettend met mij kan lachen. Ook heb ik in de afgelopen vijf jaar enkele gekke dwazen streken overgenomen van hem, en als ik deze dan uit het niets doe, kan hij echt in een deuk liggen omdat ik zo lekker gek kan doen. Dat ik me zo vrij voel om het te doen. Dat vind hij heel mooi. En ja hij vind het heel handig dat ik zijn belastingpapieren in kan vullen hahaha.. ?

Jouw vrienden vinden jou een fijne vriendin omdat:

Omdat ze weten dat ik altijd voor ze klaar sta, ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds, ’s nachts, tijdens het werk of als ik ergens ben. Het maakt niet uit, als er iets mijn vrienden is ben ik daar en zal ik hen met alle liefde opvangen!

Jouw collega’s vinden jou een fijne collega omdat: 

Omdat ik een doorzetter ben, mijn werk heel goed wil doen, maar ook goed tegen kritiek kan. Collega’s vinden het mooi te zien/horen dat ik weet waar mijn valkuilen liggen en dat ik dat ook eerlijk durf toe te geven.

Jouw gezin vindt jou een goede moeder omdat:

Ik hoop dat het ons gegund is om een kindje te mogen verwelkomen, binnen nu en enkele jaren (het liefst natuurlijk maanden, gezien ik PCOS heb (http://lifebyjess.nl/ik-heb-pcos-week-van-de-vruchtbaarheid/) zijn wij bezig in het ziekenhuis om proberen zwanger te worden).

Wat vind je mooi aan jezelf? 

Ik ben heel erg blij met mijn lange haren (ondanks de klitten soms haha). Mijn haren zijn echt mijn heiligdom, het is een keer zo kort geknipt dat ik er geen staart meer in kon doen, en dat vond ik echt verschrikkelijk. Toen heb ik extensions laten zetten om mij weer wat mooier en prettiger te voelen met mijzelf.

Wat vindt je partner mooi aan jou? 

Vincent vind mijn ogen het mooiste, maar ook mijn neusje (klein wipneusje noemt hij het wel eens).

Wanneer voel jij je op je mooist? 

Op mijn mooist? Dat voel ik mij als ik bruin gekleurd ben van de zon, me helemaal opfris, mijn haren los heb en mij opgemaakt heb. Mooie hakken aan. Dan vind ik mijzelf echt heel mooi.

Waar ben je goed in? 

Ik ben goed met cijfers, de administratie is ook echt het juiste vak wat ik heb kunnen leren. En ik ben ook heel blij met het werk dat ik nu doe. Ook vind ik het heel leuk om creatief bezig te zijn, dit kan knutselen zijn, maar ook koken vind ik leuk om te doen en door veel te oefenen ben ik daar steeds beter in geworden.

Wanneer ben je trots op jezelf? 

Trots op mijzelf, ik voel het de laatste tijd weer meer. Sowieso ben ik al 10 kilo afgevallen door middel van shakes en probeer ik nu heel erg te letten op mijn leefstijl en ik probeer ik dingen te veranderen. Zo probeer ik vaker te sporten, vaker de fiets te pakken en op mijn voeding te letten. Als mij dit goed lukt ben ik echt heel erg trots op mijzelf.

Jessica, bedankt voor je antwoorden!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.