5 tips voor de verbouwing van de badkamer *

badkamer

Het is een prachtig vooruitzicht: de badkamer verbouwen, om deze ruimte helemaal naar wens te maken. Natuurlijk komt er wel het een en ander kijken bij zo’n verbouwing. Maar met de juiste voorbereiding en tips lukt het om het tot een succes te maken. En houd altijd het einddoel voor ogen: die droombadkamer, die helemaal past bij jouw wensen. Benieuwd hoe je daar komt?

Modern sanitair

Bij de verbouwing van de badkamer kies je uiteraard voor modern sanitair. Zowel de kwaliteit als het comfort van sanitair is er flink op vooruit gegaan in de afgelopen decennia. Kijk vooral goed rond wat het aanbod is waar je uit kunt kiezen. Als je de badkamer gaat verbouwen, kun je ook meteen gaan voor luxer of groter sanitair, evenals badkamermeubilair. Een mooi badkamermeubel 2 wasbakken is een stijlvolle keuze, en zorgt voor meer comfort in de ruimte. Nu kun je de badkamer immers makkelijker delen met je gezinsleden.

Verbouwingsplan

Het is niet alleen verstandig om je opties qua sanitair en meubels te bekijken, maar ook om een verbouwingsplan op te stellen. Voordat je de beitel of hamer oppakt, is het cruciaal om een doordacht plan te hebben. Neem de tijd om je wensen en behoeften op een rijtje te zetten. Denk onder andere na over de indeling van de ruimte, evenals het kleurenschema. Je kunt een moodboard maken, om de nieuwe badkamer alvast een beetje voor je te kunnen zien. Zo maak je de verbouwing minder abstract. Stel verder vast wat het budget is voor de verbouwing, en welke materialen er allemaal nodig zijn. Het is zaak om een realistisch budget vast te stellen. Maar houd hier ook wat speling in, want verbouwingskosten vallen vaak hoger uit dan vooraf gedacht. En het is heel vervelend om daar tijdens de verbouwing geen ruimte voor te hebben. Een lekkage kan immers zomaar ontstaan, of een beschadiging aan de nieuwe muurtegels. Dit neem je allemaal mee in het plan.

Van grote items tot details

Neem de tijd voor de verbouwing. Dit zit ‘m in allerlei onderdelen, waaronder het kiezen van de grote items. Hoe ziet je nieuwe douche, wastafel, bad of toilet eruit? Het aanbod is enorm: grote kans dat je wel even met de selectie bezig bent. Kijk als eerste naar het totale plaatje. Passen de meubels bij elkaar, voldoet het sanitair aan je wensen? Dit vormt uiteraard de belangrijke basis. Verder is het slim om ook de kleinere details mee te nemen in je plan. De kleine onderdelen lijken misschien minder belangrijk of opvallend, maar dat is in werkelijkheid vaak juist niet het geval. Kies bijvoorbeeld een moderne douchekraan zwart, als dit bij je stijl past. Daar kijk je immers toch iedere keer weer tegenaan, zodra je de douche instapt. Denk op die manier ook na over de keuze voor de kraan bij de wastafel, evenals het design voor de spiegel en de deurklinken in de ruimte.

Professionele verbouwing

Als je zelf handig bent, kun je een heleboel oppakken tijdens de verbouwing. Maar vergeet niet: een badkamerverbouwing is vaak vrij ingewikkeld. Je kunt de hulp van professionals daarom meestal goed gebruiken. Werk samen met een goede loodgieter of juist iemand die aan de elektriciteit werkt. Ook voor het plaatsen van tegels kun je vakmensen inhuren. Het scheelt je een heleboel stress. Daarnaast is de kans groot dat het resultaat op z’n mooist is: vakmensen weten immers wat ze doen.

Slimme keuzes

De laatste tip: probeer slimme keuzes te maken met de verbouwing. Dit zit ‘m al in de keuze voor modern sanitair, dat lang meegaat. Wees verder realistisch in je plan. Een badkamer is vaak een vrij kleine ruimte: soms moet je keuzes maken. Wil je dan liever een grote inloopdouche of toch een bad? Kies voor voldoende opbergruimte in de badkamer. Al die shampooflessen en handdoeken wil je immers toch ergens kwijt. Heb je een klein budget? Besteed dit liever aan een nette afwerking door vaklui dan aan extra accessoires. Verder kun je duurzame keuzes maken bij de verbouwing. Installeer een waterbesparende kraan, om een goed voorbeeld te noemen. Zo bespaar je op de lange termijn ook nog eens energiekosten.

Met deze tips realiseer je de badkamer van je dromen! Het lukt met een doordacht plan, verstandige keuzes en mooi sanitair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.