6 Tips voor een budget home make-over *

Heb jij dat ook wel eens? Dat je ineens, vanuit het niets, je interieur beu bent en je alles om wilt gooien? Nou kost dat natuurlijk handen vol geld, maar met deze 6 tips kan je je huis toch een budget make-over geven.

Tip 1: Speel met kleuren

Heb je normaal gesproken allemaal blauwe accessoires? Vervang deze dan voor een andere kleur. Nieuwe kleuren zijn goed voor de uitstraling van je huis en je kan hiermee veel kanten op.  Denk bijvoorbeeld aan kussens met een opvallende print of felle kleur, een poef of bijzettafeltje. Of een nieuw laagje verf, door bijvoorbeeld het schilderen van een muur, geeft het interieur al een hele andere look. Naast het schilderen van de muren, is het ook een optie om het plafond te witten. Dit geeft je plafond weer een mooie witte kleur en dat geeft je interieur weer een frisse look. Het plafond spuiten is voor een mooi resultaat de snelste en voordeligste optie.

Tip 2: Maak schoon en repareer

Dit is niet het eerste waar je misschien aan denkt bij een make-over, maar het is zeker een goede oplossing voor een nieuwe uitstraling zonder veel geld uit te hoeven geven. Begin met een grote schoonmaakbeurt en doe vooral spullen weg die je niet meer gebruikt. Als je kapotte of beschadigde spullen hebt is het een goed idee om ze te (laten) repareren. Een stoel met beschadigde poten ziet er al een stuk beter uit met een nieuw laagje verf. Kasten, stoelen en kozijnen zien er vaak al mooier uit na een goede schoonmaakbeurt of reparatie. Toch zijn ze soms helaas aan vervanging toe. Maar ook dat hoeft niet duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor goedkope kunststof kozijnen of ga op zoek naar goedkoop meubilair bij meubelzaken.

Tip 3: Plaats eyecatchers

Bij een budget make-over hoef je niet gelijk alles om te gooien. Vaak is het al genoeg om dingen te verplaatsen of anders op te hangen. Zet de bank eens aan de andere kant van de kamer of wissel de eetkamer en de woonkamer om. Daarnaast is het een goed idee om een of meerdere eyecatchers in je interieur te verwerken. Bijvoorbeeld een beeld, een opvallend meubelstuk of een unieke lamp. Voor het ideale effect schaf je een grote eyecatcher aan, zoals bijvoorbeeld een grote opvallende stoel of een gave open haard.

interieur make-over

Tip 4: Schaf planten aan

Als je je interieur een nieuwe en frisse uitstraling wilt geven zijn planten onmisbaar. Planten zorgen namelijk voor een warme sfeer in huis. Je hoeft natuurlijk niet direct over te stappen op een botanisch interieur, maar wat planten verspreid over je huis is zeker een goed idee. Vooral varens of lepelplanten zijn ideaal in de woonkamer vanwege hun luchtzuiverende werking. Palmlelies met hun lange stronken geven je woonkamer ook een unieke en warme uitstraling. Of maak een Urban Jungle, helemaal hip tegenwoordig!

Tip 5: Decoreer de muren

Je hebt veel soorten muurdecoratie, denk bijvoorbeeld aan schilderijen, wandobjecten, foto’s op canvas of plexiglas en posters. Je kan dus veel kanten op met muurdecoratie. Opvallende wanddecoratie is ideaal voor als je een nieuwe look wilt in je interieur zonder veel geld uit te hoeven geven. Het is vooral leuk om muurdecoratie uit te kiezen met een persoonlijke touch. Laat bijvoorbeeld foto’s afdrukken op plexiglas, IXXI, of hang een schilderij op dat door je kinderen gemaakt is.

Tip 6: Vul de leegtes op

Voor een gezellig interieur vermijd je zoveel mogelijk lege plekken. Denk bijvoorbeeld aan open kasten met lege planken. Probeer die leegtes zoveel mogelijk op te vullen door mooie decoratie te plaatsen op deze planken. Door plekken in je interieur op te vullen die eerst leeg stonden geef je het een nieuwe uitstraling, zonder veel geld uit te geven aan nieuw meubilair. Probeer wel zoveel mogelijk van dezelfde soort decoraties aan te schaffen, zo verwerk je een bepaalde stijl in je interieur en wordt het geen rommelige bedoeling.

Heel veel succes met de make-over!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.