7x gratis activiteiten om in deze tijd met de kids te doen *

Vorige week gingen we met onze dochters naar het strand. Leuk en gratis, alleen er was één probleempje, nu alle horeca gesloten is kan je nergens naar het toilet… Daar heb je met deze activiteiten geen last van!

  1. Picknicken! Bij droog weer lekker in de tuin, maar bij regenachtig weer kan je ook heel goed binnen picknicken. Als je, net zoals wij, een tegel- of PVC vloer hebt dan zit het wel wat harder dan buiten op het gras, dus zorg dat je een lekker dik kleed neerlegt en ga gezellig samen daarop zitten. Desnoods pak je er wat kussens bij om op te zitten. Voor de kinderen is het het allerleukste als het op een echte picknick lijkt, dus ook echt met allemaal lekkere dingetjes in een mandje, zodat je alles bij de hand hebt en je niet steeds op hoeft te staan om naar de keuken te lopen.
  2. Maak een parcours door het hele huis heen. Plak met behulp van schilderstape een hinkelbaan op de vloer, leg een springtouw neer, een bal waarmee je kind bijvoorbeeld tien keer moet stuiteren, en meer van dit soort leuke opdrachten. Je kan het parcous beneden beginnen en boven eindigen. Heb je meerdere kinderen? Laat ze dan een wedstrijdje tegen elkaar spelen. Met natuurlijk een lekker snoepje als prijs voor alle deelnemers.
  3. Kamer make-over! En dan echt een goede make-over. Begin eerst met het leegmaken van de kinderkamer. Natuurlijk doe je dit samen met je kind. Bekijk dan samen op welke plek je alles terug gaat zetten. Kijk eens of het leuk is om het bed op een hele andere plek terug te zetten en schuif dan eens met de rest van de meubels. Als je tapijt hebt liggen dan zie je wel de afdrukken in het kleed staan, dat is wel jammer dus wellicht moet je eerst even overwegen of je dat wel wil. Als je een harde vloer hebt liggen, bijvoorbeeld Kwantums PVC, dan heb je daar geen last van, daarbij kan je meubels blijven verplaatsen zonder afdrukken achter te laten, fijn! Misschien is het wel leuk om zelfs een muur een andere kleur te geven? Dan is het alleen niet meer helemaal gratis 😉 En probeer ook eens out of the box te denken. Misschien heb je nog wel hele leuke dingen in de woonkamer of op zolder staan, die eigenlijk ook heel erg leuk op de kinderkamer zouden staan.
  4. Knutselmiddag! Pak er lege doosjes, closetrolletjes, kurken, en alles wat je maar aan kosteloos materiaal kunt vinden bij. Aangevuld met allerlei leuke knutseldingen kan je de hele middag vooruit. Knutsel vast iets voor de verjaardagen van opa’s, oma’s of vriendjes of maak alvast kerstkaarten.
  5. Verkleden maar! En dan niet alleen de standaard verkleedkleding, maar duik eens in je eigen kledingkast met de kids. Laat ze eens kiezen wat ze van jouw (of je partners) kleding eens graag zouden willen passen. Misschien mogen ze wel een keer in jouw trouwkleding op de foto? Succes gegarandeerd!
  6. Film marathon. Maak eerst zelf popcorn, doe alle gordijnen dicht, schuif de bank voor de televisie of maak het nog gekker, leg een matras voor de tv, zet allemaal lekkere dingen neer en kijk de leukste films allemaal achter elkaar.
  7. Maak een drie gangen menu. Zoek samen met je kind(eren) eerst de recepten uit die je wilt gaan maken. Haal alle ingrediënten in huis en ga samen aan de slag in de keuken. Nog leuker als je de tafel ook dekt zoals in een restaurant. En natuurlijk maakt je kind er ook een echte menukaart bij. Dagvullend programma dit hoor.

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.