7 Tips voor een budget kinderkamer make-over *

kinderkamer make-over

“Mama mag ik gordijntjes aan mijn bed?” Al weken vraagt Aukje hierom, gordijntjes in haar huisjesbed. Nou zijn gordijnen niet bepaald goedkoop, maar daar heb ik een hele fijne en budgetvriendelijke oplossing voor gevonden!

  1. Breng extra sfeer aan in de slaapkamer door led strip verlichting te plaatsen. Ledstrips zijn makkelijk aan te brengen, niet duur en geven een leuke sfeer. Je hebt ze in verschillende kleuren zodat je kind zijn eigen lievelingskleur uit kan kiezen en je hebt zelfs met ledstrips met afstandsbediening, zodat hij vanuit bed zijn eigen lampjes kan bedienen. Maar of dat nou zo verstandig is op een kinderkamer, dat hangt een beetje van je kind af denk ik 😉
  2. Wil je kind, net zoals de onze, gordijntjes om het bed? Je hebt echt al voor een paar euro, hele mooie grote klamboe’s. Ik heb er zelf nog wat papieren roosjes aan vast gemaakt voor een extra romantische sfeer en je kind vindt het vast geweldig. Wij hebben voor een witte klamboe gekeken maar je hebt ook andere kleuren. (Op de foto boven dit artikel hangt de klamboe nog boven haar oude bed, maar inmiddels hangt hij dus ook gewoon boven haar nieuwe huisjesbed).
  3. Ook de wanddecoratie hoeft niet duur te zijn. Misschien ken je die letterslingers wel? Dat je van losse letters een eigen tekst kunt maken? Wij hebben een gouden setje gekocht en daarmee twee korte slingertjes gemaakt met de tekst ‘slaap lekker’. Je hebt deze slingers in verschillende kleuren, dus ook hiermee kan je volledig aan de smaak van je kind voldoen, samen een tekst bedenken en laat je kind maar puzzelen met letters. Ben je ook nog eens leerzaam bezig 😉
  4. Is je kind helemaal weg van paarden? Of van iets anders waar je heel makkelijk zelf een foto van kunt maken? Laat je eigen foto dan als poster of schoolplaat afdrukken. Of als je zelf creatief bent aangelegd is het misschien leuk om samen een mooi schilderij te maken. Zo kan je kind zelf kiezen welke kleuren hij gebruikt en hoe het eruit komt te zien. Helemaal stoer toch, een eigen gemaakt schilderij op je kamer?!
  5. Misschien heb je nog wel een lege plek in de kamer waarvan je niet zo goed weet wat je er neer moet zetten? Een kledingrek is dan een goedkope tip. Deze zijn meestal niet zo duur en je kan er de verkleedkleding of de favoriete outfits van je kind aan hangen. Ziet er leuk uit, het is praktisch en vult de lege ruimte goed op. Win-win.
  6. Bij ons in huis zitten de dames graag in hun tipi tent. Als je op zoek gaat naar een mooie, dan kom je vaak bij de duurdere tenten uit maar als je eens bij de lokale drogist kijkt dan weet ik zeker dat je daar een keer een mooie en fijn geprijsde ziet liggen. Ik zie ze hier regelmatig liggen en de kinderen vinden hem geweldig. Kleed hem eventueel leuk aan met slingers, kussens, knuffels, een kleedje en hang ook hier weer gezellige ledverlichting in en ik weet zeker dat het een favoriet plekje van je kind gaat worden.
  7. En tot slot, kijk eens naar meubels en accessoires in de kringloop winkel. Daar staat vaak een hoop pareltjes, die misschien even opgelapt moeten worden maar na een likje verf ziet het er dan al heel anders uit. Een oud, bruin kastje? Even opschuren, verven in de favoriete kleur van je kind, eventueel nieuwe handgrepen erop en je hebt een geweldige eyecatcher. Misschien vind je kind het wel leuk om mee te helpen met opknappen, dan heb je meteen een leuke activiteit voor in de zomervakantie.

Veel plezier met de make-over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.