Maak je huis gezellig voor de winter *

Eindelijk is het zover, het is herfst. De zon gaat eerder onder, de temperatuur daalt weer en we zijn vaker binnen. Dan is het ook wel zo fijn als je het binnen gezellig maakt. Maar hoe zorg je nou voor een fijne sfeer in huis?

Kies voor warme kleuren

Heel veel mensen hebben een kleuraccent in huis. Bij ons is dat zachtroze. Maar bij de herfst passen warmere kleuren eigenlijk veel beter, denk aan okergeel, of oranje tinten bijvoorbeeld. Koop kussentjes, kaarsen en eventueel overige decoratie in die kleuren, zo maak je de kamer al snel huiselijker. Een andere manier om een warme uitstraling te creëren is door bijvoorbeeld een baksteenprint op je muur te nemen. Dit zorgt er meteen voor dat je muren minder kaal lijken.

Zorg voor een fijn binnenklimaat

Voor een fijne sfeer in huis is het belangrijk om een goed binnenklimaat te hebben. Het is fijn om thuis te komen in een verwarmd huis. Om voor genoeg warmte te zorgen is het allereerst belangrijk om een goede cv-ketel te hebben. Zorg dat deze goed is onderhouden en dat je hem op tijd vervangt. Check verder of je overal al dubbelglas hebt, om de warmte te bewaren. Dit is de ‘makkelijkste’ vorm van isolatie, kies voor het beste warmtebehoud voor HR++ glas. Als laatste is het belangrijk om na te gaan of er vocht in je muren is getrokken, dit zie je aan bruine, natte vlekken op de muur. Is dit het geval, ga dan zo snel mogelijk over op vochtbestrijding. Vochtige muren verliezen namelijk hun isolerende werking waardoor je energiekosten oplopen.

Decoreer met textiel

Het is mooi én functioneel om je kamer op te leuken met textiel. Kies bijvoorbeeld voor wollen kussentjes op de bank in combinatie met een mooie deken. Denk wel na over wat voor deken je wilt. Wil je iets wat echt veel warmte biedt, ga dan voor een bank sprei. Wil je iets voor een beetje warmte, maar vooral voor de gezelligheid, kies dan voor een plaid. Deze zijn minder dik en zijn er in allerlei verschillende designs. Wat ook erg leuk is om samen met je kinderen te doen is kussenslopen maken voor op hun kamers, dit kan op verschillende manieren. De eerste manier is om een wit kussensloop te kopen met textiel stiften, waarmee ze zelf op de stof tekenen. Een andere manier is om ze te laten tekenen op papier en het vervolgens in te scannen en te printen op transfer papier. Dan is het makkelijk om de tekening op het kussensloop te strijken. Op deze manier strijk je ook foto’s en tekst op de kussens als je dat leuk vindt.

De finishing touch

En tot slot, zorg vooral dat het niet te kaal is. Zet gezellige kaarsjes neer, die hebben namelijk een dubbele functie: sfeer en warmte. Zelf hou ik ook enorm van geurkaarsen, met de goede geur maak je het ook meteen sfeervol in huis. Maak je kamer persoonlijk door wat foto’s neer te zetten. Uiteraard kan je ervoor kiezen om zowel de lijstjes als de foto’s ook op het seizoen aan te passen. Grote kans trouwens dat als je kinderen hebt, dat je huis sowieso al niet kaal is, want dan ligt er misschien wel overal speelgoed 😉

Hoe zorg jij voor een fijne sfeer in huis?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.