Zit een zitzak nou echt zo lekker? *

terapy zitzakIk geef toe, een beetje sceptisch was ik wel. Een zitzak kan toch nooit echt lekker zitten? Dat is toch vooral gewoon leuk speelgoed voor de kinderen? Maar boy I was wrong, want toen ik vorige week even in de zitzak plofte om te kijken of het iets was, wilde ik er dus echt niet meer uit!

Een zitzak, je kent ze wel. Van die grote zakken gevuld met piepschuim balletjes waar je lekker in kan zitten of liggen. Toen ik nog voor de klas stond, legde ik elke vrijdag vier grote zitzakken in de klas, daarop mochten de kinderen dan lekker lezen. De zakken nodigen enorm uit om erin te gaan liggen en dat gebeurde dan ook, maar er werd wel goed gelezen, en daar ging het om.

Dit was ook eigenlijk precies het beeld dat ik van een zitzak had. Leuk voor kinderen, om lekker in te chillen voor de televisie of dus met een boek. Totdat ik laatst een mailtje kreeg van Terapy, of ik hun super comfortabele en ergonomische zitzak wilde testen. Het eerste wat in me opkwam, ik geef toe, was dat een zitzak echt niet comfortabel zou zijn voor een volwassene. Maar mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik snuffelde even rond op de site.

Na het lezen van verschillende reviews en het kijken van een filmpje, was ik om. Dit wilde ik ook! De zitzakken van Terapy zijn gemaakt van zacht, rekbaar katoen en gevuld met speciaal ontwikkelde EPS-korrels van hoge kwaliteit. Deze korrels bevatten minder lucht, waardoor ze hun volume langer behouden en de zitzak heerlijk blijft zitten. De buitenhoes kan van de zitzak af zodat je hem kunt wassen, fijn! Ook kan je een extra buitenhoes kopen, wanneer je bijvoorbeeld toe bent aan een andere kleur of als de kleuren van de kamer waarin de zitzak staat, veranderen. Er zijn namelijk wel 19 verschillende kleuren en prints verkrijgbaar. Zo kan je voor een neutrale grijze zitzak kiezen voor in de woonkamer of op een stoere kinderkamer, of juist eentje met vrolijke verschillende kleurtjes. Net wat je zelf het leukste vindt.

zitzak terapy

Al binnen twee dagen kwam de zitzak binnen. Ik haalde hem uit de doos als een rechthoekige zak en wist even niet wat ik ermee aan moest. Gelukkig zat er een duidelijke handleiding bij. Als je één punt omhoog trekt, dan kan je de andere punt in de zitzak duwen. Zo maak je de druppelvorm die niet alleen heerlijk zit maar ook nog eens de druk in je wervelkolom verlicht. Als je met je billen wiebelt, dan kan vormt de zitzak zich helemaal naar wens om jouw lichaam. Zoals ik al zei, zit de zitzak dan echt heerlijk! Na het zitten blijft de zitzak niet in dezelfde stand staan, dat komt omdat hij gewoon echt heel erg stevig is, daarom zit hij ook zo lekker. Voordat je gaat zitten moet je hem dus weer even naar wens modelleren, maar dat is echt een kleine moeite.

Wees gewaarschuwd! Als je er eenmaal in zit, dan wil je er echt niet zomaar meer uit. Sterker nog, ik ben gaan kijken of er ergens in huis een laag tafeltje te vinden was, zodat ik in de zitzak aan mijn laptop kan werken. Het zit gewoon echt heel erg lekker en als je een houding even beu bent, dan wiebel je gewoon net zolang met je billen totdat je weer in een comfortabele, nieuwe houding zit. Klein nadeel, als ik erin zit dan worden de kinderen jaloers. Hij is dus pas na kinderbedtijd van mij 😉

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.