Op zoek naar ons droominterieur *

bankstel kopen

Vorige week was het dan eindelijk zover, na jaren zeuren en klagen gingen we dan eindelijk naar de meubelboulevard. Ik had inmiddels al wel wat online inspiratie opgedaan, maar nu was het tijd om ook eens offline op jacht te gaan…

Klaar ermee!

Als je mij al langer volgt dan weet je dan ik onze meubels al heel lang beu ben. Steeds als ik erover begon dan vond mijn man de huidige meubels nog prima en dus bleef het lange tijd zo. Totdat ik vorig jaar zei dat ik er echt klaar mee was, de donkere meubels moeten plaatsmaken voor lichtere exemplaren. Gelukkig komt onze smaak behoorlijk met elkaar overeen, en dus kon onze zoektocht beginnen!

Een grote bank

We besloten onze zoektocht te beginnen in de woonkamer. Deze is behoorlijk groot, dus we moeten oppassen dat we geen meubels uitzoeken die te klein zijn. Het feit dat we ’s avonds altijd met z’n tweeën dubbelgevouwen in één bank liggen, zorgde ervoor dat we al snel wisten dat er in ieder geval een hoekbank moest komen. Of misschien willen we zelfs wel een u-vorm bankstel kopen. In ieder geval een bank die groot genoeg is om samen op te kunnen liggen, zonder dat we elkaar in de weg liggen en hij moet wat steviger zijn dan de bank die we nu hebben. Na een avondje bankhangen moet ik nu steeds de kussens weer opschudden wil het er een beetje netjes uitzien, en daar ben ik ook wel een beetje klaar mee. Vandaar dus graag een bank met wat stevigere kussens.

Eetkamer

Voor de eetkamer weet ik eigenlijk ook al precies wat ik wil. Ik wil een lekker grote ronde tafel, waar met gemak 6 eetkamerstoelen aan passen. Ook vind ik een bankje heel erg gaaf, met aan de andere kant nog 3 lossen stoelen. Ik vind tafels van mangohout erg leuk, met zo’n zwarte stalen poot eronder. En voor de stoelen denk ik aan donkergroen of cognackleur. Gave hanglamp erboven en de eethoek (waar we nooit eten) is klaar. In gedachten dan haha.

Keuken

In de keuken hoeft niks te gebeuren. Nou ja, bijna niks dan. Ik schreef net al dat we nooit in de eetkamer eten, dat doen wij dus in de keuken. Aan de eetkamertafel worden vooral spelletjes gespeeld. In de keuken staat een tafel die nog prima dienst doet, daar moeten alleen nieuwe stoelen bij maar dat is zo gepiept. Van de vier stoelen die er nu staan zijn er twee overleden, dus tijd voor een nieuw setje 😉

Overige meubels

En tot slot wil ik dan nog heel graag een nieuw tv meubel, ook graag van mangohout met zwart staal. Een leuk rond kleed en het moeilijkste van alles vind ik de salontafel. Ik vind twee of drie losse tafeltjes heel leuk, maar dan niet zo’n standaard setje wat je overal ziet, maar juist twee of drie verschillende tafeltjes. In mijn hoofd ziet het er leuk uit, maar ik heb nog niks gevonden waarvan ik denk: ‘dat is het!’. En als het dan eindelijk gelukt is om alles nieuw bij elkaar te zoeken, moet het natuurlijk nog af worden gestyld met leuke accessoires. Maar dat doen we pas als allerlaatste, als de rest allemaal op de goede plek staat.

Dus mocht je nog interieurtips hebben, ze zijn meer dan welkom! Ik ben nou niet bepaald een interieurstylist en vind het al moeilijk genoeg allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.