Het favoriete speelgoed van onze meiden

cozy coupeOp Instagram zie ik het ontzettend vaak voorbij komen, de vraag of er iemand nog cadeautips heeft voor de verjaardag van dochterlief. En ja, die heb ik wel, want onze meiden hebben een duidelijke voorkeur qua speelgoed…

Ik zei het laatst nog tegen een vriendin, dat er zo ontzettend veel ongebruikt speelgoed bij ons op zolder staat. Halen we het naar beneden, dan wordt er een dag, hooguit een week mee gespeeld en daarna ligt het vergeten in een hoekje weg te stoffen. En omdat alles zo leuk en mooi is, wordt er niks weggegooid maar leg ik het op zolder in de hoop dat ze het een paar maanden later wel leuk vinden. Maar er is gelukkig wel wat speelgoed wat goed aanslaat bij onze meiden. daarom de favorieten van Emmi (1,5) en Aukje (bijna 5) op een rijtje:

Emmi

  • Boekjes. Waar Aukje als kind nauwelijks naar boekjes omkeek, vindt Emmi boekjes juist geweldig. Geef haar een krat vol boekjes en ze is gegarandeerd een half uur bezig. Wel zo fijn als het dikke kartonnen bladzijdes zijn, want Emmi kan nogal lomp zijn…
  • De tipi tent. Emmi vindt het heerlijk om lekker rustig in de tipi tent te zitten. Met een boekje of knuffel, of met de pop van Aukje. Als ze er maar alleen kan zitten, want als haar grote zus erbij kruipt dan is ze meestal zo weg.
  • De Vtech Schep en Leer Ijscokar. Deze kreeg ze voor haar eerste verjaardag en wat een hit! Ze hele dag worden er ijsjes gemaakt, zowel door Emmi als door Aukje. Echt een geweldig ding is dit!
  • De glijbaan. Echt, zodra de deur open staat ontsnapt Emmi naar buiten, om op de glijbaan af te stormen. Ze kan het tegenwoordig helemaal zelf en dat laat ze het liefst zo vaak mogelijk achter elkaar zien.
  • De Cozy Coupe. Ze vindt het heerlijk om hierin rond gereden te worden. Aukje vindt hem overigens ook nog steeds erg leuk, dus regelmatig moet ik ervoor zorgen dat ze elkaar niet uit de auto duwen…

kleurplaat

Aukje

  • Stiften. Echt, geef Aukje stiften en een stapel kleurplaten en dan is ze tevreden. Het leukste vindt ze het als je met haar mee kleurt, maar ook alleen vindt ze het fijn om te kleuren.
  • Knutselspullen. Vooral de pakketten van SES zijn favoriet. Aukje vindt het leuk om te knutselen maar heeft zelf nog niet zoveel fantasie, dus als ze iets na kan maken is ze helemaal blij.
  • De trampoline. Zodra het droog is wil Aukje naar buiten om lekker te springen. Zeker samen met een vriendin of haar kleine zusje, dan is ze er helemaal niet meer vanaf te krijgen.
  • De zandbak. En dan het liefste met wat water zodat ze lekker kan viezerikken. Als ik even niet oplet dan wordt er een soepje gemaakt van zand, water, stoepkrijt en gras… Heerlijk!
  • Haar koksschort. Aukje vindt het namelijk geweldig om papa mee te helpen met werken en dan moet ze natuurlijk wel een echt schort aan! Zo schattig!

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kind(eren)?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

favoriete speelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.