Ik doe het niet meer!

“Mama ik hoef niet meer”. Met lange tanden wordt het bord weggeschoven. Wederom heb ik staan koken voor dat kat zijn viool en ik ben er gewoon helemaal klaar mee!

Aukje is nooit een hele goede avondeter geweest. Toen ze klein was maakte ik altijd stamppotjes voor haar, omdat ze dat nog het beste at, maar gerechten met pasta, rijst of wraps heeft ze nooit lekker gevonden. Bij Emmi zag het er even anders uit. Als baby lustte ze zo’n beetje alles, maar op de een of andere manier is ze ineens nog kieskeuriger geworden met eten dan Aukje. Hoe dan? We zijn het altijd aan blijven bieden en hebben haar nooit iets anders gegeven als ze niet wilde eten en toch is ze ineens gestopt met het eten van groenten.

Emmi eet op het moment dus helemaal geen groenten, Aukje eet elke dag groenten, maar ze lust wel maar zes verschillende soorten. Bij Aukje is het erin geslopen, dat als wij (Maikel en ik) een buitenlands gerecht eten, ik voor haar bijvoorbeeld spinaziestamppot maak. Ik riep vroeger altijd heel hard dat ik nooit iets anders voor mijn kinderen zou koken en dat ze maar moeten eten wat de pot schaft, maar in de praktijk heb ik toch graag dat ze dagelijks groenten binnen krijgen. Voor Emmi maak ik niks anders, er staan dan op zo’n avond twee gerechten op tafel. Als ze daar niks van wil eten dan heeft ze pech gehad. En daarnaast eet ze toch geen groenten, al ga ik op mijn kop staan.

Maar toen ik deze week stamppot voor Aukje had gemaakt en ze daar
voor de zoveelste keer niet van wilde eten was ik er klaar mee. Niet omdat het me zoveel werk kost, want ik heb zakjes in de vriezer liggen met gestampte aardappels met spekjes, dus daar hoef ik alleen nog wat groenten aan toe te voegen, maar wel omdat ik elke keer sta te koken voor de prullenbak. En dat vind ik dus zonde. Dus ik doe het niet meer. Vanaf nu kook ik gewoon elke avond een gerecht. Iedereen kan zelf kiezen of ze dit gaan eten of niet. Zo niet, prima, dan eet je niks. Maar ik ga niks anders meer klaarmaken wat vervolgens toch in de prullenbak belandt.

Hoe doen jullie dat thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.