10 redenen waarom ik een meisjesmama ben

meisjesmama

In gedachten zie ik mezelf al heerlijk shoppen met mijn twee meiden. Houden we beautymiddagen en als klap op de vuurpijl zoeken we samen trouwjurken uit. Ik ben een echte meisjesmama en ik vind het heerlijk!

Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik ervan overtuigd dat we een meisje zouden krijgen. Tijdens de 20-weken echo bleek dat ik gelijk had, we kregen een dochter. Tijdens mijn tweede zwangerschap dacht ik echter dat we een zoon zouden krijgen. In gedachten was ik al namen aan het bedenken en vond ik het geweldig om straks moeder te zijn van een dochter en een zoon, maar toen bleek dat we weer een dochter zouden krijgen. Super leuk! En nu hebben we dus twee meiden en kan ik wel zeggen dat ik een echte meisjesmama ben. Ik ben dol op tutten en frutten en franjes en strikjes. En al deze vooroordelen zijn op ons dan ook echt van toepassing:

  1. Ik ben dol op roze, goud en glitter. En hoewel blauw Aukjes lievelingskleur is, vindt zij roze en glitter toch ook echt geweldig!
  2. Ik vind het heerlijk om lekker samen te tutten. Nagels lakken, haren vlechten, schminken en make-uppen. Ik kan niet wachten totdat we samen naar de stad kunnen om haar eerste echte make-up te kopen. Al duurt dat hopelijk nog wel heel lang haha.
  3. Ik hou van rokjes en jurkjes en vindt het dan ook geweldig om voor onze meiden te shoppen. Nu Emmi bijna kan lopen kan ik ook los met rokjes voor haar. Zo schattig!
  4. Als kind was ik al een echte ekster maar nu nog steeds. Ik ben dol op sieraden en laat me dan ook veel te vaak verleiden tot het kopen van een leuke armband of ketting voor Aukje. Valt me nog mee dat ze nog geen gaatjes in haar oren heeft haha. Ben benieuwd wanneer dat gaat gebeuren!
  5. Ik ben gek op knutselen. Gelukkig heeft Aukje dat van mij meegekregen en knutselen we er samen dan ook flink op los.
  6. Lekker spelen met poppen. Ik heb wat oude babykleertjes bewaard en dus kunnen we de poppen ook zo af en toe verkleden. Ik moet mezelf in de winkel altijd inhouden om niet teveel poppenaccessoires te kopen.
  7. Shoppen! Ik hou ervan, helaas heeft Aukje dit nog niet, maar hopelijk komt dat wel over een paar jaar.
  8. Ik geniet stiekem net zo van Frozen en Rapunzel als Aukje. Heerlijk wegdromen tijdens de film en na afloop samen de film naspelen. Inclusief prachtige prinsessenjurken uiteraard.
  9. Ik ben dol op musicals, dus nu genieten we al regelmatig samen van gezellige familiemusicals. Hopelijk blijven we dat doen, ook als ze later volwassen zijn.
  10. Ik heb een hekel aan voetbal, vechten, racen en wilde spelletjes.

Ik weet het, flinke vooroordelen en ja, natuurlijk kan je al deze dingen ook met jongens doen, kunnen jongens ook dol zijn op roze en glitter en nagellak en kunnen meisjes wel degelijk wild spelen en van voetbal houden. Ik heb daar ook absoluut niks tegen en zal de laatste zijn die tegen een jongen zegt dat roze voor meisjes is en dat meisjes niet mogen ravotten en racen. Maar tot nu toe lijken mijn meisjes toch echt wel van de echte meiden dingen te houden en dat vind ik als echte meisjesmama stiekem erg leuk!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.